Navigáció
Verseny
Szabályzat

A GLOCK-ról
Cégtörténelem
Filozófiánk
Safe Action rendszer
Biztonsági rendszer
Tartóssági teszt
Egyszerű felépítés, megbízható működés

Cikkek
Rendezvényeink
Részvételünk rendezvényeken
Kiállítások

Termékek
Kézifegyverek
Tartozékok
Kések és E-Tool
Felszerelés, Ruházat


Archívum
Hírek archívum
GLOCK Kupák

Aktivitás
Fórum
Feliratkozás a hírlevélre

Linkek
GY.I.K.
Szabályzat
Véletlen kép


2008.10.04 II. Glock Kupa, Klettner Tamás és a résztvev?k képei.
Pontos időoff
Eseménynaptár
Szeptember
KeSzCsSzoVa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Bejegyzés
Kattints ide a többiért
Következő öt bejegyzés
Mai névnapos
Ma 2019. szeptember 18. szerda,
Diána napja van.
Holnap Vilhelmina napja lesz.
Legutóbbi látogatók
OP1903:56:27
kewlar06:16:24
fatigris21:57:30
88 1 napja
Mangotango 1 napja
p-worm 1 napja
Kalashnikov 1 napja
albertk75 1 napja
shooterpeter 1 napja
tomisoldier 1 napja
Cégtörténet

Gaston Glock A GLOCK céget Gaston Glock mérnök alapította 1963-ban a Bécs melletti Deutsch-Wagramban. Fő profilja, műanyag, műanyagba ágyazott acél és acél szerkezetek gyártására. A cég gyorsan felismerte a különösen katonai célú termékek körében kívánatos műanyagba ágyazott acél szerkezetekben rejlő lehetőségeket, és rövidesen műanyag csattokat, géppuskahevedereket, gyakorló kézigránátokat, csatatőröket és kombinált ásószerszámot kezdett szállítani az osztrák hadsereg részére. Az 1980-as évek elején az osztrák hadsereg korszerű, megbízható, kis súlyu szolgálati pisztoly bevezetését tervezte, és több ausztriai és külföldi fegyvergyártól kért ajánlatot. A korábbi katonai beszállításait kiválóan teljesítő GLOCK Ges.m.b.H. is meghívást kapott a tenderre.

Ez egy új kihívást jelentett a cég számára, hiszen akkoriban egyáltalán nem gyártottak fegyvereket. Előnyt jelentett a cégnek, hogy nem kellet már meglévő típusokat módosítania. Glock úr egyéb szabadalmai mellett képes volt forradalmian új pisztolyt konstruálni. Műanyag tokkal és alkatrészekkel a GLOCK a versenytársaknál könnyebb, tehát viselhetőbb pisztolynak számított, és legnagyobb tárkapacitással rendelkezett. A pisztolynak nem volt külső biztosítója, kakasa, fesztelenítője vagy egyéb olyan eleme, amelyet a tüzelés előtt aktiválni kell. GLOCK úr és munkatársai minden versenytársénál gyorsabban aktiválható, kevesebb alkatrészből álló, és biztonságosabban kezelhető pisztolyt állított elő.

Ez az új konstrukció lehetővé tette, hogy a lövész a taktikai feladatokkal, és ne pedig a fegyveren elhelyezett biztosítók kezelésével (aktiválásával) legyen elfoglalva.

Összességében a pisztoly két rendszert egyesített: a revolverre jellemzőAz első GLOCK 17-es egyszerű kezelést, és az öntöltő pisztolyok nagyobb tárkapacitását, gyors újra tárazást. Ennek eredményeként született meg a biztonsági szerkezet (SAFE ACTION SYSTEM ). Az elsütő billentyű aktiválásával, háromlépcsős biztosító (billentyű-, ütőszeg- és ejtésbiztosító) automatikusan oldódik, majd az elsütő billentyű visszaengedésével újra reteszel. A prototípus konstrukciója jól működött, és mindössze négy további prototípust követően megkezdődött a GLOCK 17 (9X19 mm) sorozatgyártása. A fegyverből tesztpéldányokat küldtek az osztrák hadseregnek, majd miután minden tesztet sikeresen teljesített, a GLOCK nyerte a tendert! Röviddel ezután az osztrák hadsereg és rendőrség szolgálati fegyverként rendszeresítette a GLOCK 17 -t.


Ez a korszerű fegyver előnyei miatt világszerte nagy érdeklődésre tett szert. Első NATO ország, Norvégia rendszeresítette hadseregében a
GLOCK 17 -t.1985 évben következett egy fontos mérföldkő, amikor USA Georgia államában, Smyrnában megalakult a GLOCK Inc., és ezzel a cég betört az amerikai piacra. A „csodafegyverként” fémjelzett GLOCK 17 -es azonnal kivívta a rendőrség és a civil piac elismerését. A rohamosan bővülő piac új modelleket követelt. A következő fejlesztés a GLOCK 18 , a GLOCK 17 -es tűzváltóval kombinált modellje, kisméretű géppisztoly, mely a tűzváltókar segítségével egyes és sorozatlövésekre képes,1200 lövés/perc teljesítménnyel a speciális egységek igényeihez igazítva.


A compact
GLOCK 19 -es modell a piac elvárására készült 1988-ban. A GLOCK 19 4,02” csővel és compact méretű tokkal készült, de 15 lőszeres tárkapacitásával az akkori standart méretű szolgálati pisztolyokkal megegyező tárkapacitásával, nagy megelégedést váltott ki a hivatásos és a civil piacon.

A rendőrség kiváló megbízhatóságú, egyszerű biztosítású fegyvere mellett a GLOCK a sportlövészetben és a harcászati lövészetben is elismerést vívott ki magának. A GLOCK 17L (9X19 mm) egy mérsékelt árú sportpisztoly 6 colos csővel és a találati pontosságot növelő, könnyebb elsütő erővel. A GLOCK pisztolyok sikere 1988-ban szükségessé tette egy Hong Kong-i leányvállalat megnyitását, ahonnan az ázsiai és az ausztrál piac igényeit szolgálják ki. A termelőkapacitást az osztrák karinthiai Ferlachban épített második gyárral növelte a cég.


A modell paletta a
GLOCK 20 (10 mm Auto), és a GLOCK 21 (.45 Auto) kaliberekkel bővült. A két pisztoly a hagyományosan nagyon népszerű, nagy megállító erővel bíró .45-ös, valamint a kimagaslóan nagy energiájú és sebességű 10mm Auto kalibert kedvelők igényeit elégítette ki. Ezek a modellek ismét bizonyították a GLOCK pisztolyok tartósságát és megbízhatóságát. Ahogy a ballisztikailag erőteljes .40-es kaliber népszerűsége nőtt az Egyesült Államokban, a GLOCK felismerte az ebben rejlő lehetőségeket és 1990-ben piacra került a GLOCK 22 (.40) és GLOCK 23 (.40) modell. Ugyanabban az évben hozták létre a GLOCK South America céget, amely a dél-amerikai és a karibi térséget látta el fegyverekkel.


A cég képviselete ma az Uruguay-i Montevideoban található. Mivel egyes országokban a katonai kaliber méretű pisztolyok tartása tiltott volt, 1995-ben bemutatták a
GLOCK 25 (.380 Auto) modellt, melynek mérete megegyezik a GLOCK 19 -ével. A kisméretű GLOCK 26 (9X19 mm) és GLOCK 27 (.40) modellek a rejtett fegyverviselés iránt megnőtt érdeklődést elégítették ki. Ezek az 1996-ban bemutatott pisztolyok nagy tárkapacitással, „komoly” űrmérettel, nagy találati pontossággal és minimális súllyal és mérettel rendelkeztek, amely azonnal nagy sikert eredményezett. A következő évben a kisméretű (subcompact) pisztolyok kínálata a GLOCK 28 (.380 Auto) kaliberrel bővült.


Ezután a GLOCK 17T tréningpisztoly folytatta a rendőrség és a katonai piaciTraining modell szegmens meghódítását. A pisztoly színes festék vagy gumilövedéket használ, működése és mérete pedig megegyezik a standart
GLOCK 17 modellel. 1997-ben két új modell került kifejlesztésre, ez a kisméretű (subcompact) pisztolycsalád folytatásaként a GLOCK 29 (10mm) és a GLOCK 30 (.45 Auto). Ezek mérete megegyezik a GLOCK 26 méretével, így könnyen rejthető és a nagy űrméret és energia, nagy tűzerővel párosul. A (.357) kaliber növekvő népszerűségére tekintettel a GLOCK külön pisztolycsaládot fejlesztett ki. A standard méretű változatot GLOCK 31 - nek, a kompaktot GLOCK 32 - nek, a subcompactot pedig GLOCK 33 - nak hívják.


Ugyanabban az évben fejlesztették ki az IPSC méretszabványú
GLOCK 34 -et (9X19 mm) és a GLOCK 35 -öt (.40). 135 mm/ 5.32 in. csővel, állítható sport irányzékkal, nagyobb szánakasztó karral és 2 kg elsütő erővel szerelt „sport-taktikai” pisztolyokat vezettek be, melyek ugyanúgy szolgálták a sportlövők igényeit, mint a rendőrség és a katonaság azon alakulatait, akiknél a találati pontosság alapkövetelmény. A rejtett viseléső .45 kaliberű fegyverek iránt mutatkozó növekvő vásárlói igényekre válaszul 1999-ben a GLOCK bevezette a „slim szabású” GLOCK 36 modellt. Ez a .45 Auto kaliberű pisztoly rövid időn belül megszerezte az első helyet ebben a speciális piaci szegmensben. Az 1999-es Shot Show-n bemutatták a kétmilliomodik GLOCK pisztolyt, amely gravírozott, a „Kétmilliomodik pisztolyom” kifejezéssel és Gaston Glock elnök aláírásával. Ez a hatalmas eladási szám világosan mutatja a GLOCK biztonsági elsütő szerkezettel ellátott pisztolykonstrukció sikerét és az iránta mutatkozó hihetetlen keresletet.


Mivel a sikert nagyban a rendőrségnek köszönhette, ezért a GLOCK ezt a ritka darabot a Rendőrfőnökök Nemzetközi Szövetségének az észak-karolinai Charlotte-ban tartott éves konferenciáján bocsátották árverésre. A GLOCK az eladási árat megduplázva adományozta a Concerns of Police Survivors (COPS) nevű szervezetnek, amely anyagi segítséget nyújt a szolgálat közben életüket vesztett rendőrök túlélő hozzátartozóinak.


A 2003-ban megrendezett Shot Show-n bemutatásra került a standard méretű
GLOCK 37 -es modell, amely már a GLOCK saját fejlesztésű, rövidített hüvelyhosszú .45 G.A.P lőszert használ. Ezzel könnyebben kezelhető, karcsúbb markolatot kapott a fegyver. 2004-ben a GLOCK tovább terjeszkedett. A kiszemelt piac ezúttal, a közel-keleti térség. A helyi képviseletet Dubaiban nyitotta meg. Később a piaci várakozásoknak megfelelően 2005-ben megjelent a compact GLOCK 38 és a subcompact GLOCK 39 -es modell is, amelyek a GLOCK 37 -eshez hasonlóan szintén .45 G.A.P lőszerrel használhatóak.


A GLOCK üzleti filozófiájának része a rendőrséggel és a hadsereggel való szoros együttműködés, valamint a meglévő törvények és szabályok maximális tiszteletben tartása. A GLOCK cég továbbra is vezető fejlesztője a fegyveriparnak és támogatja valamennyi polgárnak a lőfegyver felelősségteljes és törvénytisztelő tartásához és viseléséhez való jogát.

Vissza a lap tetejéreVissza a főoldalra

Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóMég nem regisztrált?
Kattintson ide !

Elfelejtette jelszavát?
Kérjen újat itt.
Pisztoly típusok
       
Szavazás


Szavazáshoz be kell jelentkezni
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

p-worm
2019.09.17 10:16
Köszönjük a versenyt! Nagyszerű móka volt! smiley

GlockMogyi
2019.09.16 16:31
Még neked is...😂

hundevil
2019.09.14 18:54
köszi a versenyt mindenkineksmiley

fatigris
2019.09.13 21:48
Sziasztok! Holnapi versenyre keresek 4.-ik embert a csapatba, ha esetleg valakinek nem lenne csapata

hundevil
2019.08.23 19:30
rábizom magam a azerencsére

Tomi Glock
2019.08.22 12:44
Mi a terv? Az esemény végéig mindenkivel lepajtizol és mikor nem figyelnek lecseréled a névjegyeket a nyakukban? smiley

hundevil
2019.08.18 23:03
kedves szervezők smiley kérlek küldjétek el emilben a nyeremény fegyver adatait , mert szeretném a szövetségtől a papirt kikérni smiley köszi ördi smiley

GlockMogyi
2019.08.08 19:08
Megvót vaze...

hundevil
2019.08.07 19:05
na akko hajrááá smiley

hundevil
2019.08.06 09:05
nemsokára SZEPTEMBER!!!!

olika
2019.07.06 16:07
Smith&Wesson 357 es Magnum forgotaras revolver elado! A fegyver nagyon szep allapotban van.

olika
2019.06.25 09:42
Jo napot Uraim! Elado sorba kerult Glock 19C gen 3 makulatlan gyari allapotban. Biztonsagi cegnel volt korabban.Friss muszakival. Keresre kuldok kepeket. Erdeklodni: 0620 3409891

barkogy
2019.05.26 21:56
Honnan lehet eldönteni hogy egy Glock 21-es Gen2 vagy Gen3...?

GIGabe
2019.05.02 18:28
Kedves ismerősöm keveset használt Gen 2-es G17-ese eladó. Tríciumos irányzék, tuning sütés.Ára: 100,000Ft 06-harminc-913-1528

GlockMogyi
2019.03.20 14:50
Eladó Barátom Glock 26-os 1-gen önvédelmi fegyvere! Igazi kuriozum! A fegyverrel kb 2000-et lőtek! Tricionos irányzék, könnített elsütés, emelt szánakasztó és tárkivető+ 2db plusszos tár+ gyári Glock

oldeyes
2019.03.17 09:04
Eladóvá vált szeretett Glock 19-em. Friss vizsgával, 2 db tárral, egyik 17 lőszeres. Akit érdekel, molnar2005@gmail.com vagy privátban.

hundevil
2018.11.10 18:53
naaa ezt nem os reklámoztátok smiley mejd benézek

glock
2018.11.10 08:58
MEGNYITOTTUNK!!

Whitelite
2018.10.25 12:37
2016: https://www.flickr.com/gp
/whitelitehun/2927o5


Whitelite
2018.10.25 12:36
2017: https://www.flickr.com/gp
/whitelitehun/00kL1W


Archívum
Minden jogot fenntartva. M-Zero, K-Force © 2006
Powered by v6.01.13 © 2003-2005

4459714 egyedi látogató