Szerző |
RE: Második l?fegyver |
Janko125
Tag
Regisztrált: 30.01.12 |
Elküldve: 2012.08.18 19:15 |
|
|
Remek köszönöm az infót!
Reményeim szerint még az ?sszel megyek hozzátok egy újabb remek darabér !
Üdv Jankó |
|
Szerző |
glock
Adminisztrátor
Lakóhely: Szigetszentmiklós Pet?fi u. 5/a
Regisztrált: 25.04.07 |
Elküldve: 2012.08.18 17:46 |
|
|
Janko125 írta:
Szia!
Szeretném megkérdezni mivel eddig nekem sem volt tiszta, és hogy biztos jól értem e. Szintén sportcélú tartásim van, valamint felmerült egy masodik fegyver, hogy a vásárláshoz akkor elég csak a barna könyv és kész? Nem kell ismét kérvény és határozat? No meg tárolóhely szemle? Persze számla meg átvételi az oké, de a rend?rség részér?l csak illeték és beballagok bejegyeztetni?
El?re is köszi
10 db fegyverig ez az eljárás! Azért személyi, lakcímkártya és elegend? pénz legyen nálad a fegyverkönyven kívül. Az általunk kiadott dokumentummal és a fegyverrel 8 napon belül besétálsz az igrendre és beírják. 10 fegyver fölött a tárolóhelyre speciális el?írások vannak!
Kurucz Miklós ct.
e-mail: kurucz@glock.hu
Web: www.mzero.eu
www.avsvision.eu |
|
Szerző |
Janko125
Tag
Regisztrált: 30.01.12 |
Elküldve: 2012.08.17 23:32 |
|
|
Szia!
Szeretném megkérdezni mivel eddig nekem sem volt tiszta, és hogy biztos jól értem e. Szintén sportcélú tartásim van, valamint felmerült egy masodik fegyver, hogy a vásárláshoz akkor elég csak a barna könyv és kész? Nem kell ismét kérvény és határozat? No meg tárolóhely szemle? Persze számla meg átvételi az oké, de a rend?rség részér?l csak illeték és beballagok bejegyeztetni?
El?re is köszi |
|
Szerző |
RE: Tapasztalatok - 2. fegyvernél - |
cob75
Tag
Regisztrált: 05.02.12 |
Elküldve: 2012.08.17 13:13 |
|
|
Sziasztok!
Ugyan én sportfegyverrel rendelkezem, nem önvédelmivel, de az alábbiakban leírom a tapasztalataimat a második fegyver megyszerzésével kapcsolatban:
Épp pár órája jöttem haza a Teve utcából, úgyhogy frissek az "élményeim" a második fegyver megszerzésével kapcsolatban:
Tegnap vettem egy SIG-et, és csak utána kezdtem gondolkodni, hogy mivel szombaton elutazom és csütörtök van, a BRFK-n meg csak hétf?n és szerdán van ügyintézés, gyorsan felhívtam a Teve utcát azzal, hogy segítsenek, mi ilyenkor e teend?....
- nos, a harmadik ember (ügyeletes tiszt) kapcsolása után megnyugtatott, hogy menjek ma be (azaz pénteken) 8-13 óra között és elintézik nekem a fegyver bejegyzést (merthogy ugye a vásárlástól számított 8 napon belül ezt meg kell tenni),
- ma reggel 9-kor be is mentem a BRFK-ra, ahol már az is gyanús volt, hogy balra a fegyverosztálynál nem posztol a szokásos rend?r, csak jobbra, a recepciónál álldogál egy,
Oda is mentem hozzá és a tegnapi telefonos beszélgetésre hivatkozva segítséget kértem t?le, hónom alatt az új fegyverrel... de emberünk megrökönyödve, hogy mit képzelek én az ? ügyintézési idejükr?l -és különben is, meg hogy hát majd jöjjek vissza, - közöltem vele a tényt, hogy holnap (szombaton) el kell utaznom 10 napra és ha most nem tudjuk elintézni, akkor bajba kerülök, - közölte, hogy írjak err?l egy panaszt, "oszt" majd elbírálják (!), de ha ennyire akarom, akkor menjek be nyugodtan az üres fegyverosztályra (és eközben elindult velem és beküldött), hogy saját szememmel lássam, hogy senki sincs ott! Én be is mentem, da csak azért, hogy megszabadulva t?le - már vettem is el? a telefonom, hogy felhívjam ?ket, mikor is épp jött átt a folyosón az a r.tiszt, aki már évek óta jár hozzám ellen?rizni a fegyverszekrényt!
Elmondtam neki, hogy elég nagy bajba kerülök, ha nem segít rajtam valahogy, mire ? készségesen segített, leküldött hozzám egy kollégáját, aki szintén nagyon készséges volt, nem is ragozom tovább, fél óra alatt sikerült elintéznem mindent, bejegyeztettem, papírmunka, stb...
A lényeg, hogy ha már van egy fegyveretek (és tartásitok), akkor csak a bolttól kapott 2 példányos papírt kell leadnotok, ill. a 3e Ft-os illetéket befizetni, a fegyvert és a számlát bemutatni + az érvényes tanúsítványát + a tartási engedélyt - amibe be is írta most az ügyintéz?, hogy mostantól visszavonásig érvényes (nem pedig a korábban 5 éves intervallumig), és egyáltalán nem szívóztak semmivel, egyszer?en csak meg kell venni a fegyvert és kész tényként bevinni hozzájuk, ?k pedig kötelesek ezt bejegyezni, nem fognak senkit faggatni és különböz? más engedélyeket követelni.
Összegezve, nagyon pozitívan csalódtam a BRFK-ban (kivéve a posztos kis rend?rt a recepción), a többiek nagyon rendesek és normálisak voltak!!! Szerencsére érz?dik már a bürokrácia csökkenése, ma már emberi hangon és segít?készen megy az ügyintézés, kalapot le el?ttük!!
Szerkesztette: cob75 - 2012.08.17 13:17 |
|
Szerző |
RE: Fegyvert?rvény |
vilus
Tag
Lakóhely: Dunaújváros
Regisztrált: 09.09.09 |
Elküldve: 2012.07.07 20:32 |
|
|
Király.......a bürokrácia |
|
Szerző |
iceshine
Tag
Regisztrált: 06.10.08 |
Elküldve: 2012.07.06 18:05 |
|
|
VMRFK is új kérelmet kért...so önvédelminél nem megy a könyvlobogtatással fegyvervásárlás =(
Never give up! Never surrender! |
|
Szerző |
hundevil
Tag
Regisztrált: 24.08.07 |
Elküldve: 2012.07.06 12:01 |
|
|
új kérelmet kell beadni /pest/ indokolni és megadják topiktárs nemrég vette át |
|
Szerző |
RE: Fegyvert?rvény |
vilus
Tag
Elküldve: 2012.07.06 09:50 |
|
|
Vett már valaki 2. önvédelmit az új törvény óta ?
Felhívtam az IG.-rendet de nem tudják megmondani, hogy most, hogyan kéne. Fejérmegye azt mondja szerintük új kérelmet kell beadni, BP-álláspontja meg még nem d?lt el....tud valaki esetleg valamit err?l.?
Van egy Eladó Sig amit érdemes lenne megvenni, de ugye már van egy Glock 19-esem. |
|
Szerző |
Orion
Tag
Regisztrált: 01.07.07 |
Elküldve: 2012.05.28 21:07 |
|
|
Ez engem is érdekelne. A 17-es mellé vennék egy 26-ost is..... |
|
Szerző |
iceshine
Tag
Regisztrált: 06.10.08 |
Elküldve: 2012.05.28 17:45 |
|
|
Próbálkozott már valaki a megveszem-beiratom megoldással 2. önvédelmi esetében?
Never give up! Never surrender! |
|
Szerző |
RE: Második fegyver megszerzése |
cincike
Tag
Regisztrált: 24.08.10 |
Elküldve: 2010.09.01 21:03 |
|
|
Sziasztok! Nekem most van folyamatban a második glock fegyveremhez a megszerzési engedély megkérése. Az igrenden azt a tájékoztatást adták, hogy nem kell hozzá más csak befizetni a 3000 ft-os csekket és benyújtani a kérelmet, tekintettel arra, hogy már rendelkezem egy fegyverrel. Semmi más okmány vagy igazolás (erkölcsi, élet-testi épség elleni veszély igazolása stb.) nem kell hozzá. A kérelmet már 2 hete beadtam, remélem tényleg csak ennyit kellett elintézni a második fegyverhez, és rövidesen megvehetem. |
|
Szerző |
wrtzp
Tag
Regisztrált: 01.01.70 |
Elküldve: 2010.07.20 16:21 |
|
|
igen.... az állampolgár ráér a hivatalnak meg sok a dolga... |
|
Szerző |
sanya
Tag
Lakóhely: Budapest
Elküldve: 2010.07.20 12:33 |
|
|
ja plusz 30napal meghosszabbítható !!!
s |
|
Szerző |
DARK13
Tag
Lakóhely: Szombathely
Regisztrált: 21.01.10 |
Elküldve: 2010.07.20 10:51 |
|
|
Akkor valamit elrontottak ugyanis ha jól tudom KET szerint 22 nap a határid? az elbírálásra. |
|
Szerző |
wrtzp
Tag
Elküldve: 2010.07.20 10:44 |
|
|
junius 7-óta várok ,hogy a hatóság eldöntse megvehetem-e a második fegyverem...
egyébként az eljárás valóban ugyan az mint az els?nél, annyival b?vült, hogy volt egy igazolás amit magamnak kellet beszereznem (felárral szinte azonnal,egyébként 2hetes átfutás) |
|
Szerző |
mikekovax
Tag
Lakóhely: Gyál
Regisztrált: 11.08.09 |
Elküldve: 2010.07.13 14:17 |
|
|
Hello, ugyanaz az eljárás, mintha az els? lenne...a hatóság hozzáállása pedig ugyanolyan, mint mindig...ugye bizonyitanod kell, hogy miért is kell neked a fegyver...ha fegyveres testület tagja vagy, akkor nem lesz gond szerintem...de ha Mokasszu nev? fegyvertársunk is benéz ebbe a topicba, akkor ? majd többet mond, nemrég esett át ezen. Amúgy ?sszel majd én is akarok még egyet, egy 34-et, a 19-et meg lecserélem egy 26-ra...ha valaki esetleg pont el akarná adni ilyen fegyverét, akkor azt akár le is el?legezem addig.
sok sikert! |
|
Szerző |
vilus
Tag
Elküldve: 2010.07.13 14:07 |
|
|
Én úgy tudom nem kell külön engedély a másodikhoz. A tv 2 db marokfegyvert engedélyez birtokolni, de kérdezd meg az ig rendet ott a kollégák biztos segítenek. |
|
Szerző |
Második l?fegyver |
COP
Tag
Regisztrált: 16.12.08 |
Elküldve: 2010.07.13 12:42 |
|
|
Sziasztok!
Meglév? önvédelmi l?fegyverem mellé szeretnék egy másikat is vásárolni. Van esetleg valakinek tapasztalata második l?fegyver megszerzésével kapcsolatban? Általában milyen a hatóság hozzáállása? Gondolom az engedélyeztetési eljárás ugyanaz, mint az els?nél. |
|