Szerző |
RE: Glock |
busznyi
Tag
Regisztrált: 03.02.10 |
Elküldve: 2011.11.25 19:42 |
|
|
Sziasztok!
Látom nem nagyon pörög ez a fórum de talán egy kérdés segít.
Glock vásárlás el?tt állok és ezzel kapcsolatos kérdést tennék fel. Eddig ott tartok hogy a papírok rendben, kinéztem egy fegyvert. Az árat kb. megbeszéltük. Most következik a személyes tapi. Mit nézzek, pontosan ha kopik hol kopik, mik a jelek és a pontok?
A vásárlásinak ugye a C szelvényét hagyom az eladónál?
Köszönöm a segítségeteket. |
|
Szerző |
antiszoc
Tag
Regisztrált: 02.06.10 |
Elküldve: 2010.06.19 21:01 |
|
|
Szia Orion!
A fegyver egy id?s ügyvédé,aki anno önvédelmi fegyverként vette. Pontosan nem tudom mennyi id?s,de az biztos,hogy nem sokat használta. Jöv? héten megyek megnézni,akkor tudok b?vebb infokat mondani. Segíthetnél,mit is kell néznem egy használt Glock vásárlásakor! |
|
Szerző |
RE: Glock 36 |
Orion
Tag
Regisztrált: 01.07.07 |
Elküldve: 2010.06.19 19:02 |
|
|
Hány éves a fegyver? Mennyit l?ttek vele? Milyen az esztétikai állapota? Mennyire tiszta belül (ez sokat elmond a tulajdonosáról)? Minden gyári tartozék meg van hozzá? Mit ad még a fegyverhez (tok, +tár, tártartó, kicserélt irányzék stb.) Sok mindent figyelembe lehet venni vásárláskor.
Szerkesztette: Orion - 2010.06.19 19:07 |
|
Szerző |
antiszoc
Tag
Regisztrált: 02.06.10 |
Elküldve: 2010.06.19 17:20 |
|
|
Sziasztok!
Én még új vagyok a fórumon,és a segítségeteket szeretném kérni. Van egy használt Glock 36 amit szeretnék megvásárolni. Mennyi a reális árra ennek a fajtának,amit még megadjak érte? El?re is köszönöm! |
|
Szerző |
BlackMagic
Tag
Regisztrált: 12.02.10 |
Elküldve: 2010.06.04 17:10 |
|
|
Pont a napokban gondoltam rákérdezek, hogy nálunk lehet-e már kapni a 4.generációs modelleket?! |
|
Szerző |
wrtzp
Tag
Regisztrált: 01.01.70 |
Elküldve: 2010.06.04 12:28 |
|
|
ha a gen4-re gondolsz akkor Magyarországon nem tudom de a boltban Szigetszentmiklóson tegnap láttam....::))) |
|
Szerző |
mykeee
Tag
Regisztrált: 13.11.08 |
Elküldve: 2010.06.04 11:00 |
|
|
Halihó Glocker testvérerek.. Nem tudja valaki, hogy mikor jelenik meg Magyarisztánban az új cserélhet? hátsó markolat héj rész? csodaszer?
|
|
Szerző |
BlackMagic
Tag
Regisztrált: 12.02.10 |
Elküldve: 2010.05.25 09:42 |
|
|
2Sogron:
Szerintem a választ Te is tudod (sajnos)!
Egyébként amit írtál, az az utolsó pontig igaz.
Egyes vezet?knek viszont még az sem elég, ha az ember nap mint nap vásárra viheti a b?rét. |
|
Szerző |
Sogron
Tag
Lakóhely: Pilis
Elküldve: 2010.05.24 11:17 |
|
|
Ha rend?r vagy, az sem számít semmit! Ugyanis a Gergényi-korszak óta a rend?r nem privilegizált személy, vagyis neki is k?keményen indokolnia kell, hogy szüksége van a fegyverre! Mondjuk azt nem tudom, hogy ha a rend?r egy késelést észlel, akkor mit fog mondani fegyver hiányában? "Hagyják abba, vagy köpök mint egy láma!"?
Azt a kérdést is feltenném az illetékes személyeknek, hogy ha a rend?r nem kaphat alanyi jogon fegyvert, akkor hogy lehetett egy olyan civil kezében önvédelmi marokl?fegyver, mint pl. Stohl András? |
|
Szerző |
fpeti123
Tag
Regisztrált: 07.05.09 |
Elküldve: 2010.05.23 20:38 |
|
|
Ha nem vagy rend?r akkor leteszed a fegyver ismereti vizsgát.Aztán legegyszer?bb ha bejutsz a parlamentbe a következ? választásokon.Mert sajna az önvédelmi fegyver magyarországon a normál polgár számára nem macerás hanem lehetetlen.Sajnos ez van. |
|
Szerző |
RE: Engedély |
HondaFan
Tag
Regisztrált: 20.05.10 |
Elküldve: 2010.05.20 17:08 |
|
|
Sziasztok
Új vagyok az oldalon és lenne pár kérdésem...
Önvédelem céljából ,hogyan tudom lerakni az engedélyt?
Gáz-Riasztóra megvan az engedélyem, de ahogy hallottam sokkal macerásabb lerakni élesre...
Nem felvágni akarok a fegyverrel meg ész nélkül lövöldözni...
El?re is köszönöm. Bánfalvi Zsolt. |
|
Szerző |
Sogron
Tag
Elküldve: 2009.08.25 13:38 |
|
|
Blue-MOD írta:
Végre én is csatlakozhattam a Glock táborhoz (G17 4. gen. 1 éves kb 100 lövéssel)
Igaz egyenl?re még a l?téren van tartva, de folyamatban van a megszerzési
Üdvözlet a Glock-tulajdonosok között és gratulálok a fegyverhez! Az biztos, hogy még véletlenül sem fogsz csalódni a választásodban! |
|
Szerző |
Blue-MOD
Tag
Lakóhely: Tatabánya
Regisztrált: 07.08.09 |
Elküldve: 2009.08.25 09:27 |
|
|
Végre én is csatlakozhattam a Glock táborhoz (G17 4. gen. 1 éves kb 100 lövéssel)
Igaz egyenl?re még a l?téren van tartva, de folyamatban van a megszerzési |
|
Szerző |
adlertag
Tag
Regisztrált: 29.06.08 |
Elküldve: 2009.08.20 18:59 |
|
|
Ó vazz, ez a sok nicknév már. No majd él?ben folytatjuk egy sör mellett...
Sogron írta:
...
Amúgy elvileg egy cégnél dolgozunk .... |
|
Szerző |
Sogron
Tag
Elküldve: 2009.08.20 16:02 |
|
|
adlertag írta:
Engem megfelel?en idegesít, de -már ne is haragudj- egy kicsit talán eltúlzod. Ez egy 17 éves kisgyerek szájkaratézása, így még csak nem is el?készületi alakzat. TIGY-hez meg ennél "kicsit több kell". Mondjuk azért ide kukkants be: )))
http://www.nethirlap.hu/forumengine.php?par=4&topic=6265
8424 hsz.
Sogron írta:
Igazad van! Ha ezt a fegyvertörvény alkotói hallanák, biztosan nem történne semmi! Ha viszont egy olyan rend?r hallaná, aki megfelel?en idegessé válik az engedély nélkül is fegyvert hordó, vagy így vegyvert vásárolni szándékozó emberek megnyilvánulási, cselekedetei láttán, akkor biztosan indulna néhány (akár fedetten, titkos információgy?jtéssel végzett) vizsgálat, megfigyelés és végül jogi eljárás!
Nem az a baj ugyanis, hogy valaki szeretne egy fegyvert! Sokkal inkább az, amikor (gondolom te is emlékszel rá) valaki kijelenti egy olyan oldalon mint a Glock.hu, hogy ? venni akarna fegyvert, de engedélye az nincs rá. Ha még hozzá vesszük, hogy neki "meg másra is" kell a fegyver, akkor könny? összerakni a dolgokat, hogy kb. mikre gondolt! Ezzel eléri, hogy a törvényesen fegyvert tartókat és visel?ket is vele egy kalap alá vegyék a jogalkotók és tovább szigorítsák a fegyvertörvényt. Ez pedig még a kisebbik gond, mert vajon miért is akarna valaki b?ncselekményt elkövetve fegyvert szerezni? Vagy azért, mert nem fogja fel hogy ezzel saját magát juttatja börtönbe, vagy azért, hogy b?ncselekményt kövessen el.
Ez azért feldob még egypár kérdést, nem gondolod?
Nem hiszem, hogy a dolog jelent?ségét eltúloznám! Ez a kis hülye több internetes fórumon is érdekl?dött megszerezhet? éles fegyver után. Biztos lehetsz benne, hogy nem csak az interneten pedzegeti a dolgot, hanem baráti társaságban, szórakozóhelyen, stb. Ha csak egy ember komolyan veszi - aki tud is stikában tartott fegyvert - akkor máris nagyon nagy a baj. Egy 17 éves fiatalember már nyugodtan ki tudja magát nyírni, vagy ha nincs szerencsénk, akkor azzal megy elégtételt venni a sarki boltoson, mert az két fillérrel drágábban adja a cukorkát! A srác a megnyilvánulásai alapján mentálisan zavart. Nem kellene, hogy egy ilyen kezébe fegyver kerüljön.
Amúgy elvileg egy cégnél dolgozunk úgyhogy mindketten tudjuk, hogy TIGY körébe tartozik már az is, amikor ezeket a dolgokat a megfelel? emberek a fegyverekkel foglalkozó fórumokról kimentik és eltárolják jobb id?kre. Mert persze, hogy megfigyelik a www.glock.hu-t is, persze hogy figyelik a sajtótermékeket és persze, hogy odafigyelnek arra, amikor egy kis baromarcú fegyvert akar szerezni valamiért. |
|
Szerző |
adlertag
Tag
Elküldve: 2009.08.20 08:54 |
|
|
Engem megfelel?en idegesít, de -már ne is haragudj- egy kicsit talán eltúlzod. Ez egy 17 éves kisgyerek szájkaratézása, így még csak nem is el?készületi alakzat. TIGY-hez meg ennél "kicsit több kell". Mondjuk azért ide kukkants be: )))
http://www.nethirlap.hu/forumengine.php?par=4&topic=6265
8424 hsz.
Sogron írta:
Igazad van! Ha ezt a fegyvertörvény alkotói hallanák, biztosan nem történne semmi! Ha viszont egy olyan rend?r hallaná, aki megfelel?en idegessé válik az engedély nélkül is fegyvert hordó, vagy így vegyvert vásárolni szándékozó emberek megnyilvánulási, cselekedetei láttán, akkor biztosan indulna néhány (akár fedetten, titkos információgy?jtéssel végzett) vizsgálat, megfigyelés és végül jogi eljárás!
Nem az a baj ugyanis, hogy valaki szeretne egy fegyvert! Sokkal inkább az, amikor (gondolom te is emlékszel rá) valaki kijelenti egy olyan oldalon mint a Glock.hu, hogy ? venni akarna fegyvert, de engedélye az nincs rá. Ha még hozzá vesszük, hogy neki "meg másra is" kell a fegyver, akkor könny? összerakni a dolgokat, hogy kb. mikre gondolt! Ezzel eléri, hogy a törvényesen fegyvert tartókat és visel?ket is vele egy kalap alá vegyék a jogalkotók és tovább szigorítsák a fegyvertörvényt. Ez pedig még a kisebbik gond, mert vajon miért is akarna valaki b?ncselekményt elkövetve fegyvert szerezni? Vagy azért, mert nem fogja fel hogy ezzel saját magát juttatja börtönbe, vagy azért, hogy b?ncselekményt kövessen el.
Ez azért feldob még egypár kérdést, nem gondolod? |
|
Szerző |
Sogron
Tag
Elküldve: 2009.08.19 09:12 |
|
|
adlertag írta:
Nem történne semmi. Körülbelül egy értelmi színvonalon mozognak ezzel a Snapperrel. vagy inkább
fpeti123 írta:
Ha ezt a fegyvertörvény alkotók hallanák
Ez azért feldob még egypár kérdést, nem gondolod? |
|
Szerző |
adlertag
Tag
Elküldve: 2009.08.17 08:38 |
|
|
Nem történne semmi. Körülbelül egy értelmi színvonalon mozognak ezzel a Snapperrel. vagy inkább
fpeti123 írta:
Ha ezt a fegyvertörvény alkotók hallanák |
|
Szerző |
fpeti123
Tag
Regisztrált: 07.05.09 |
Elküldve: 2009.08.16 18:16 |
|
|
[quote]Snapper írta:
Hello!
Ha ezt a fegyvertörvény alkotók hallanák Airsoftozni ne menny vele nagyot csíp
Szerkesztette: glock - 2009.08.23 21:47 |
|
Szerző |
hbalazska
Tag
Lakóhely: Big City
Regisztrált: 22.06.09 |
Elküldve: 2009.08.16 13:17 |
|
|
glock írta:
hbalazska írta:
Elküldtem az adatokat! A hüvelyvonós dolog majd kés?bb lesz aktuális, mert gondolom Szigetszentmiklósra kellene kimenni és az most id?hiányában nem megy egyenl?re
Közben még annyi merült fel, hogy az els? irányzék olyan mintha mozogna jobbra balra. Ez el?fordulhat, kikophatott? A fém irányzékra csere gondolom nem nagy kunszt egy fegyvermesternek. Csak annyi a kérdésem végülis, hogy az is lötyöghet e és , hogy elöl hátul cserélni kell vagy elég csak az els?t.
köszi és bocs a sok hülye kérdésért
Az eredeti m?anyag el?re pár száz FT. Te is ki tudod cserélni, a hüvelyvonót is nem nagy ügy. De ha ellátogatsz a boltba egyéb dolgokat is meg tudsz nézni ötletet adva a családnak ajándék ügyben!!
Valószín? kerítek rá sort és kilátogatok. Köszi...
"Mess with the best , die like the rest..." |
|