Navigáció
Verseny
Szabályzat

A GLOCK-ról
Cégtörténelem
Filozófiánk
Safe Action rendszer
Biztonsági rendszer
Tartóssági teszt
Egyszerű felépítés, megbízható működés

Cikkek
Rendezvényeink
Részvételünk rendezvényeken
Kiállítások

Termékek
Kézifegyverek
Tartozékok
Kések és E-Tool
Felszerelés, Ruházat

Archívum
Hírek archívum
GLOCK Kupák

Aktivitás
Fórum
Feliratkozás a hírlevélre

Linkek
GY.I.K.
Szabályzat
Véletlen kép

2009.09.11-én Glock fegyvermester képzés
Pontos időoff
Eseménynaptár
Január
KeSzCsSzoVa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bejegyzés
Kattints ide a többiért
Következő öt bejegyzés
Mai névnapos
Ma 2025. január 13. hétfő,
Veronika napja van.
Holnap Bódog napja lesz.
Legutóbbi látogatók
sosek 1 hete
sagizoltan001 4 hete
barkogy 4 hete
Peti859 7 hete
JohnKramer 7 hete
cappie 8 hete
feketszol 9 hete
vonsipi10 hete
mohaga7613 hete
gyzhun13 hete
Fórumtéma megtekintése
MZERO.EU, GLOCK.HU | Glock fegyverek és lövészek | Cseveg?
Oldal: 4 / 4 < 1 2 3 4
Szerző RE: Kaliber magazin és a Glock
vilus
Tag

Lakóhely: Dunaújváros
Regisztrált: 09.09.09
Elküldve: 2009.12.30 01:51
Köszönöm szépen,rájuk csörgök !
BUÉK
glock
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Lakóhely: Szigetszentmiklós Pet?fi u. 5/a
Regisztrált: 25.04.07
Elküldve: 2009.12.29 12:56
vilus írta:
DE srácok ! Ha valakinek van fegyvere szerintem tisztában van azzal hogy a saját fegyverét hogy kell biztonságosan szétszednie. Az már elég nagy baj ha valaki a fegyverét úgy szedi szét hogy azzal a saját illetve mások biztonságát veszélyeztetné.
Én nem hiszem hogy itt lennének ilyen emberek.......a kolléga egy módszert írt le hogy így is lehet, de mindenki tisztában van vele hogy hogyan kell.
Én inkább boldog karácsonyt kívánnék nektek így utólag is.
Jah és még valami.....nem tudjátok lehet kapni a régi tokos G-17 markolatára valami átalakító gumit vagy bandázst amit?l nem csúszna ennyire ? Eléggé izzadós a kezem és úgy veszem észre hogy csúszik ez miatt.
El?re is köszi.

Hívd a Frommert náluk láttam ilyen gumit!
Itt a link: http://www.frommerkft.hu/prodlist.php?page=2&code=fegyver&id=179

BUÉK!

Kurucz Miklós ct.
e-mail: kurucz@glock.hu
Web: www.mzero.eu
www.avsvision.eu
Szerkesztette: glock - 2009.12.29 14:01
mzero1 www.mzero.eu
vilus
Tag

Lakóhely: Dunaújváros
Regisztrált: 09.09.09
Elküldve: 2009.12.29 11:06
DE srácok ! Ha valakinek van fegyvere szerintem tisztában van azzal hogy a saját fegyverét hogy kell biztonságosan szétszednie. Az már elég nagy baj ha valaki a fegyverét úgy szedi szét hogy azzal a saját illetve mások biztonságát veszélyeztetné.
Én nem hiszem hogy itt lennének ilyen emberek.......a kolléga egy módszert írt le hogy így is lehet, de mindenki tisztában van vele hogy hogyan kell.
Én inkább boldog karácsonyt kívánnék nektek így utólag is.
Jah és még valami.....nem tudjátok lehet kapni a régi tokos G-17 markolatára valami átalakító gumit vagy bandázst amit?l nem csúszna ennyire ? Eléggé izzadós a kezem és úgy veszem észre hogy csúszik ez miatt.
El?re is köszi.
Sogron
Tag

Lakóhely: Pilis
Regisztrált: 01.01.70
Elküldve: 2009.12.28 12:29
Dehogy párbajozunk! Beszélgetünk! Talán egyszer majd egy sörpárbajt megejtünk, ha Fattyú tagtárs is úgy akarja! smiley

Fattyú!

Hát ha rajtam húznának át egy fegyvert így, akkor biztos én is felkapnám a zaccot! Igazad lehet, félreérthet?en írtam, mert nem szögeztem le, hogy így is lehet, de nem így kell, nem így szabad! Csak akár ez is lehetséges! Tökéletesen igazad van ebben!

A ken?anyag eloszlatásán elgondolkodtam... nem is rossz ötlet! viszont a topic témájánál maradva, még mindig nem kell használni hozzá az elsüt? szerkezetet!
Orion
Tag

Felhasználó avatara

Regisztrált: 01.07.07
Elküldve: 2009.12.28 11:25
Inkább párbajozzatok. Háttal álltok egymásnak,aztán 25-öt léptek ellenkez? irányba, majd fordulás után t?z.smileysmileysmileysmiley
Szerkesztette: Orion - 2009.12.28 11:27
fpeti123
Tag

Regisztrált: 07.05.09
Elküldve: 2009.12.28 11:13
Nehogy szétszedjétek már egymást.Ez nem a parlament!!!smiley
fattyu
Tag

Regisztrált: 19.11.09
Elküldve: 2009.12.27 22:16
Bocs.

Igazad van amikor fegyverkezelési biztonságról van szó valóban hepciás vagyok. Miért? Mert söpörtek át rajtam töltött fegyvercs?vel, sátorvason belüli ujjal.

Nem hiszem hogy ha a fegyverek biztonságos kezelésér?l van szó akkor van helye stilisztikán fennakadni illetve polkorrektséget meg ilyeneket elvárni.

Nem azt írtam hogy így csinálod, de ide EZT írtad le mint töltetlenség ellen?rzése glockon, és ugye nem kell mondanom hogy ez itt egy nyílt bárki reggelhet fórum ahonnan adott esetben teljesen laikus szerzi be els? információit. Nem kell félrevezetni senkit, akkor sem ha TE tudod mit akartál vele mondani.

Nem azon vitatkoztam iagazd van. Én is úgy szedem szét hogy nem használom az elsüt?billenty?t.
Az összerakással nem értek egyet. Ott igenis megjáratom a szánt kétháromszor. Ad egy eloszlatom a ken?anyagot ad kett? ellen?rzöm hogy minden helyen van és úgy mozog ahogy kell.

Nem kell sért?dni. Nem neked hanem a témának szólt a kirohanás.
Peace
fattyu
Sogron
Tag

Elküldve: 2009.12.27 21:16
Hátrébb az agyarakkal, hé!

Egy nyugodt mederben zajló kultúrált eszmecseréhez nem illik ez a hangnem!

Nem "prédikálok" és nem is hepciáskodok, ahogyan te teszed! Ugyanakkor aligha olvashattad bárhol is, hogy én a töltetlenség teljes ellen?rzése nélkül szedem szét a fegyvert! Amit olvastál, az nem más, mint egy leírás arról, hogy miért baromság az, amit a Kaliber magazin leírt! Mert bizony a Glock hibájaként leírni azt, hogy hátul akasztott szánnál el kell húzni az elsüt?billenty?t ami károsítja a fegyvert, az bizony baromság! NEM KELL ÍGY SZÉTSZEDNI!

Az, hogy az elsüt?billenty? állása egyfajta töltetlenség-jelz?, az tény! Én szolgálatban használom a fegyvert és bizony el?fordult már, hogy éles helyzetben így gy?z?dtem meg arról, hogy valóban "csövön" van-e a fegyver, illetve hogy valóban ürítettem-e azt?! Ezt, mint a fegyver erényét emeltem ki! MERT EZ AZ ERÉNYE!

Ugyanakkor az is tény, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki a fegyvert teljes töltetlenség ellen?rzése után elcsettinti és utána szereli szét, a szán hátra akasztása nélkül. Az összerakáshoz szintén nem húzom hátra a szánt, mert nem kell, tehát ott nem játszik közre az elsüt?szerkezet!

Valóban igazad van, hogy a trigger reset rugó törésekor hátul marad az elsüt?billenty?! Viszont ha elsütöd nekem úgy a fegyvert, akkor a vendégem vagy egy olyan italra, amilyet csak akarsz! Ez ugyanis lehetetlen! Hogy miért? Egyrészt mert az elsüt?billenty? m?ködtetése nélkül nem mozdul meg az el?feszített üt?szeg, másrészt mert ha meg is mozdulna (nem teszi), a passzív üt?szegbiztosító akkor sem engedi, hogy elérje a l?szer csappantyúját!

Leírtam egy módot, ami máris megcáfolja a magazin állítását! Sehol nem írtam, hogy az helyes, vagy hogy úgy kell csinálni, csak azt, hogy akár úgy is lehet! Leírtam azt is, hogy a Glock-fegyverek biztonsági rendszere miatt még csak baleset se nagyon lehetne bel?le! DE MÉG MINDIG NEM ÍRTAM SEHOL, HOGY BÁRKI IS CSINÁLJA ÚGY, VAGY HOGY AZ ÚGY HELYES! CSUPÁN AZT, HOGY ÚGY IS LEHET, EZÉRT BAROMSÁG A MAGAZIN ÁLLÍTÁSA! Éppen ezért talán leszel szíves el?bb kultúráltan megnyilvánulni, nem nekiesni az embernek, mint tót az atyának!

MAradok tisztelettel: Sogron.
fattyu
Tag

Regisztrált: 19.11.09
Elküldve: 2009.12.27 19:39
Na ezt ne....

Igazad van szét lehet szedni a fegyvert az elsüt?billenty? használata nélkül is.

DE ugyan ne prédikálj már HIBÁS és OSTOBA fegyverkezelést.
A töltetlenség ellen?rzése: kiveszed a tárat, szánt hátrahúzod, majd vizuálisan ÉS tapintás útján meggy?z?dsz arról hogy a töltény?rben nincs l?szer.

Hogy te hogy akarsz balesetet csinálni otthon a te dolgod. De legalább ne téríts másokat errefele.

Köszi.

PS: trigger reset rugó törése esetén röhögve hátulmarad az elsüt?billenty?... a majdnem 0% pedig pont annyira van a 0tól hogy bulvárhír lehessen bel?led...

Sogron írta:
Igazad lehetne, de most nincs!

Ne felejtsük el, hogy a Glock egy olyan fegyvert alkotott, ami páratlan a maga nemében! Ezzel tehát elérhet, hogy a töltetlenség ellen?rzéséhez nem kell hátrahúzni a szánt, csak kivenni a tárat és ellen?rizni az elsüt?billenty? állását! Ha az hátul van, akkor kizárt, hogy l?szer legyen a cs?ben, tehát a fegyver töltetlen! Persze belemehetünk fikciókba, hogy lehet a cs?ben elcsettent l?szert is, de egyrészt ennek majdhogynem 0% az esélye, másrészt akkor sem lenne gond ha így lenne, mert az üt?szeg megfeszítése nélkül elsütni nem lehet, a szán lehúzásakor pedig kénytelen vagy észrevenni!

Tehát egyszer?en kiveszed a tárat és megnézted az elsüt?billenty?t. Ha az hátul van, akkor a fegyver töltetlen. Ezután lenyomod a két oldali szétszed?kart és lehúzod el?re a szerelt szánt. A szétszedésben tehát az elsüt?szerkezet nem játszik közre. Az összeszerelésben szintén nem, hiszen nem kell a tokra helyezéskor annyira hátra tolni a szánt, hogy az megfeszítse az üt?szeget. Tehát amit a Kaliber magazin írt, az baromság a köbön!
fpeti123
Tag

Elküldve: 2009.12.24 16:49
Teljesen igazad van.Én csak annyit írtam hogy olyan glockot aminek az elsüt? billenty?je elölvan nem lehet szédszedni.A Kaliber magazin pedig arra akart rávilágítani ha mondjuk az elsüt?billenty? elüls? állásba van és a képzetlen személy tudja hogy elkell sütnie fogja és elsüti ami ha elötte nem ellen?rizte a fegyver töltetlenségét és netán töltve van ...hát az a szívás.Persze ehez nagyon gyépésnek kell lenni és persze aki ezt megteszi az az XDmmel is megteszi ,de van akit?l kitelik.De igazad van ha az elsüt?billenty? hátul van az egyfajta idikátor hogy a fegyver töltettlen.
Sogron
Tag

Elküldve: 2009.12.24 13:13
Igazad lehetne, de most nincs!

Ne felejtsük el, hogy a Glock egy olyan fegyvert alkotott, ami páratlan a maga nemében! Ezzel tehát elérhet, hogy a töltetlenség ellen?rzéséhez nem kell hátrahúzni a szánt, csak kivenni a tárat és ellen?rizni az elsüt?billenty? állását! Ha az hátul van, akkor kizárt, hogy l?szer legyen a cs?ben, tehát a fegyver töltetlen! Persze belemehetünk fikciókba, hogy lehet a cs?ben elcsettent l?szert is, de egyrészt ennek majdhogynem 0% az esélye, másrészt akkor sem lenne gond ha így lenne, mert az üt?szeg megfeszítése nélkül elsütni nem lehet, a szán lehúzásakor pedig kénytelen vagy észrevenni!

Tehát egyszer?en kiveszed a tárat és megnézted az elsüt?billenty?t. Ha az hátul van, akkor a fegyver töltetlen. Ezután lenyomod a két oldali szétszed?kart és lehúzod el?re a szerelt szánt. A szétszedésben tehát az elsüt?szerkezet nem játszik közre. Az összeszerelésben szintén nem, hiszen nem kell a tokra helyezéskor annyira hátra tolni a szánt, hogy az megfeszítse az üt?szeget. Tehát amit a Kaliber magazin írt, az baromság a köbön!
fpeti123
Tag

Elküldve: 2009.12.23 19:01
Én kb 1éve vásárolom a kaliber magazint szóval nem tudom mi van a régebbi kiadásokba ,de ez a szánhátulakasztós dolog nem semmi.Igazad van jó lenne a dolgokat tisztázni velük mert tényleg nem mindegy mit írnak és ha az valótlan az tényleg idegesít?.

"az elsüt?szerkezet pedig semmilyen formában nem játszik közre sem a szétszedésben, sem az összerakásban."

Ehez viszont hozzá kell f?znöm ,hogy a fegyver tudtommal csak elsütött állapotban szedhet? szét hiszen az üt?szeget függetleníteni kell az elsüt? billenty? rúdtól.És a HS vs GLOCK cikkben ha jól emlékszem (bár elég rég olvastam)azt írják ,hogy ez az egyettlen probléma "rosszul kiképzett rend?rjár?rt feltételezve"vagy valami ilyesmi rémlik.
Szerző Kaliber magazin és a Glock
Sogron
Tag

Elküldve: 2009.12.23 10:51
Sziasztok!

Ez a topic leginkább figyelemfelhívás lenne az M-Zero részére, hiszen ?k azok, akik jogosultak lehetnek lépni az ügyben és felhívni a Kaliber magazin szerkeszt?inek a figyelmét egy bosszantó tényre!

Már kb. egy évvel ezel?tt is idegesített, hogy a magazin rendszeresen úgy írja le a Glock fegyverek részleges szétszerelését, hogy ahhoz a tár kivétele és a töltetlenség ellen?rzése után hátra kell húzni a szánt és ott megakasztani. Ezután szerintük el kell csettinteni a fegyvert, majd a szétszed?karok lehúzása után levehet? a szerelt szán.

Ez eddig csak idegesített, hiszen mindannyian tudjuk, hogy még véletlenül sem kell hátrahúzni a szánt, az elsüt?szerkezet pedig semmilyen formában nem játszik közre sem a szétszedésben, sem az összerakásban. Elég ha a szánt kb. 2-3 mm-t hátramozdítjuk, majd lenyomjuk a szétszed?karokat és máris lejön a szerelt szán.

Mondom, ez eddig csak bosszantó volt, hiszen kb. minden második számban ezt lehetett olvasni! Csakhogy most már azt kellett olvasnom a 2009. novemberi számban, hogy a HS-el szemben, mint a Glock hátrányát írják le ezt a szétszerelést! Azzal érvelnek, hogy bár a HS szinte teljes mértékben egy Glock koppintás, de annál mégis jobb, hiszen nem kell ilyen körülményesen szétszedni és a szétszereléskor az elsüt?szerkezet sem rongálódik az üres használat miatt!!! Na ez már szerintem több a soknál! Lehúzni a fegyvert azért, mert valaki nem ismeri rendesen, az már nem bosszantó, hanem vérlázító! Pláne úgy, hogy elég sok olyan fegyverbarát is olvassa a magazint, akik talán még a fegyvervásárlás el?tt állnak! ?ket egy ilyen iromány elgondolkodtathat, hogy megéri-e a Glock-ot vásárolni, ilyen szétszerelés mellett! Személy szerint velem már közölte az egyik kollegám (aki most kapta meg a vásárlási engedélyt) hogy kíváncsi a véleményemre, mert ? elolvasta a cikket és hát annak alapján szerinte mégsem olyan jó fegyver a Glock!!! Azt hittem agyvérzést kapok!

Nos, ez az írás tehát figyelemfelhívó jelleg?! Remélem az üzlet megteszi a megfelel? lépéseket, hiszen akárhogy is nézem, magát a Glock-ot járatják le egy ilyen bl?dséggel!
Oldal: 4 / 4 < 1 2 3 4
Ugrás a fórumra:
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztrált?
Kattintson ide !

Elfelejtette jelszavát?
Kérjen újat itt.
Pisztoly típusok

Szavazás

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Hartai099
2024.09.08 12:32
Vannitt valaki? 19x lecseréltem 19x et 45MOS+ Holosun SCS.. csoda fegyver. Tűpontos

Kalashnikov
2023.12.28 09:52
Nyugodjék békében! Remélem a cég további működését ez nem befolyásolja. Kalashnikov (akinek három glock-ja van)

GlockMogyi
2023.12.28 09:24
Üdv! Sajnálatos hír…Elhunyt Gaston Glock Úr😢Köszönjük a szerzeményét!!!

Hartai099
2023.12.13 18:28
Sziasztok újra itt 13 éve volt glock 19 esem.. most vettem wgy 19x et nagyon jó a cucc 😘

GlockMogyi
2023.01.25 14:34
Üdv! Valakinek 17 vagy 19 eladó van esetleg?

FoxCruel
2023.01.17 21:46
Üdv ! Glock 44-est vennék ! Tel.: 06-20-5150104

FoxCruel
2022.11.08 22:10
Miért nem lesz/volt ha meg szabad kérdezni? smiley

glock
2022.11.08 14:06
Sajna nem lesz!

Kalashnikov
2022.09.08 12:31
Üdv! Idén lesz Glock kupa?

FoxCruel
2022.09.04 22:56
Üdv ! Idén lesz Glock kupa ?

newman
2021.10.02 21:20
Üdv! Idén lesz Glock kupa?

GlockMogyi
2021.07.02 22:11
Üdv! 2021 Glock kupa???

anti
2020.07.29 22:08
Sziasztok! Valaki tud ajánlani Glock 17-hez megfizethető IPSC tokot? És hol rendelhetem meg? Köszönettel a segítséget!

Tomi Glock
2020.01.13 14:44
Van raktáron. Kérlek hívd a boltot a 24 / 465 373-on

theeba
2020.01.04 20:03
Üdvözlet! G41 Gen4 várható e a közeljövőben, ha igen, milyen árban lesz a 34-hez képest?

glock
2019.12.24 15:25
Szia Olivér! Sajnos nem lesz olcsó! IWA magasságában lesz hozzáférhető, jelezzük a glockshop.hu oldalon is!

olivers
2019.12.22 14:16
Sziasztok! A glock44-re mikortol lehet előfizetni? Illetve mikor várhato az érkezése? Ha van info én jelentkeznék az árával amint lehet! Kérem üzenjetek ha tudtok vmi biztatot!

p-worm
2019.09.23 18:14
Köszi Ördi!

hundevil
2019.09.23 17:34
https://drive.google.com/
drive/folders/1puewvJebHm
aIDCus_-pJbJZvykHaaoKP?fb
clid=IwAR0Tq7MMXjkdigYuvh
roYfBYVMV1MFMmCHb5ptDxYek
pXU1j6TcNQvVnatA szívesen smiley

dobrosig