Navigáció
Verseny
Szabályzat

A GLOCK-ról
Cégtörténelem
Filozófiánk
Safe Action rendszer
Biztonsági rendszer
Tartóssági teszt
Egyszerű felépítés, megbízható működés

Cikkek
Rendezvényeink
Részvételünk rendezvényeken
Kiállítások

Termékek
Kézifegyverek
Tartozékok
Kések és E-Tool
Felszerelés, Ruházat

Archívum
Hírek archívum
GLOCK Kupák

Aktivitás
Fórum
Feliratkozás a hírlevélre

Linkek
GY.I.K.
Szabályzat
Véletlen kép

IWA 2010 NÜRNBERG
Pontos időoff
Eseménynaptár
Január
KeSzCsSzoVa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bejegyzés
Kattints ide a többiért
Következő öt bejegyzés
Mai névnapos
Ma 2025. január 13. hétfő,
Veronika napja van.
Holnap Bódog napja lesz.
Legutóbbi látogatók
sosek 1 hete
sagizoltan001 4 hete
barkogy 4 hete
Peti859 7 hete
JohnKramer 7 hete
cappie 8 hete
feketszol 9 hete
vonsipi10 hete
mohaga7613 hete
gyzhun13 hete
Fórumtéma megtekintése
MZERO.EU, GLOCK.HU | Glock fegyverek és lövészek | Cseveg?
Oldal: 3 / 4 < 1 2 3 4 >
Szerző RE: Kaliber magazin és a Glock
glock
Adminisztrátor

Felhasználó avatara

Lakóhely: Szigetszentmiklós Pet?fi u. 5/a
Regisztrált: 25.04.07
Elküldve: 2010.02.06 13:29
DARK13 írta:
Sziasztok. A Kaliber magazin februári számában van egy jó cikk a különböz? textúrájú glock 17 - esekkel kapcsolatban, valamint a 2010 -ben megjelen? cserélhet? markolatpanelú Gen4-r?l.

Amúgy nálunk mikor várható a kereskedelemben való megjelenése? Kíváncsi lennék rá mennyit jelent a cserélhet? markolatpanel, mert tudtommal csak két méret lesz hozzá (M és L).
2-3 hónapon belül tervezem a G17-es vásárlását arra összejön az ára, nomeg a megszerzési is meglesz.

Vass Gabi jól informált, talán túl jól. A módosításokat, újításokat még nem jelentette be a Glock Európában. A bejelentés az európai újítások, módosítások témában 2010 március IWA SHOW! Mivel jelen leszünk a rendezvényen beszámolunk els? kézb?l a Glock hírekr?l, és rendelünk az új termékekb?l.

Kurucz Miklós ct.
e-mail: kurucz@glock.hu
Web: www.mzero.eu
www.avsvision.eu
mzero1 www.mzero.eu
Szerző RE: Glock17 RTF
DARK13
Tag

Lakóhely: Szombathely
Regisztrált: 21.01.10
Elküldve: 2010.02.06 12:31
Sziasztok. A Kaliber magazin februári számában van egy jó cikk a különböz? textúrájú glock 17 - esekkel kapcsolatban, valamint a 2010 -ben megjelen? cserélhet? markolatpanelú Gen4-r?l.

Amúgy nálunk mikor várható a kereskedelemben való megjelenése? Kíváncsi lennék rá mennyit jelent a cserélhet? markolatpanel, mert tudtommal csak két méret lesz hozzá (M és L).
2-3 hónapon belül tervezem a G17-es vásárlását arra összejön az ára, nomeg a megszerzési is meglesz.
vilus
Tag

Lakóhely: Dunaújváros
Regisztrált: 09.09.09
Elküldve: 2010.01.21 12:01
Köszönöm szépen.....teljesen kielégít? és érthet? volt.
fpeti123
Tag

Regisztrált: 07.05.09
Elküldve: 2010.01.20 10:17
A vezérl?rugó(connector) a 24es alkatérsze a fegyernek,ha be vagy jelentkezve az alkatrészek közt megtalálod a minuszos alatt ezt értettem :A 2,0 kg/4.5lbs vezérl?rugó (- jellel jelölve) könnyebb elsütést biztosít minden egyéb átalakítás nélkül. Kifejezetten ajánlott sportlöv?k számára.

Ha megnézed a képeket az alkatrész szöveg fel?li részének szöge más és más.Az alkatrésznek van egy kis pereme a másik oldalon ide illeszkedik az elsüt? billenty? rúd vége és az alkatrészen lév? perem.A rúd és a perem által bezárt szög minél kisseb értelem szerüen annál könnyebb útja van a rúdnak és annál könnyebb lesz a sütés.

Lehet van egyszerübb leírás rémélem eszerint is érted.Ha van fegyvered akkor lesd meg rajta ,ha leveszed a szánt hátul fel ismered az alkatrészt és ha látod egyb?l világos lesz.A neten van sok szédszed?s videó ahol az egészet kiemelik és azon is jól látszik.Err?l jut eszembe vannak a neten nagyon brutálisan embertelen szétszedési módok mikor a srác kalabáccsal üti ki az elsüt? tengelyt stb...Szal ha behatóbban érdekel valakit a dolog inkább mennyen el a fegyvermesterire ott mindent megtud amit tudni érdemes.
Szerkesztette: fpeti123 - 2010.01.20 10:21
vilus
Tag

Elküldve: 2010.01.19 18:05
Üdv.
"minuszos vezérl?rugó"
Ez mi ? És mire jó ?
Köszi el?re is.
fpeti123
Tag

Regisztrált: 07.05.09
Elküldve: 2010.01.19 13:49
Így van Sogron.Az amcsik részben ezért vezettékbe az NY 1et és 2?t na meg azért ,hogy a rend?r akkor is meggondolhassa magát mikor már félig meghúzta a billenty?t.Sok olyan eset volt,hogy amerikai rend?r olyan embert is lel?tt aki csak a pénztárcáját akarta el?venni.Ezért voltak úgy vele az ottani rend?rségi vezet?k,hogy ha látja a rened?r ,hogy tényleg veszélyben van akkór jókorát beleránt ha meg nem biztos benne akkor nem süti el véletlenül.

És a másik dolog amit nekünk a fegyvermesterin mondtak és ez volt a legfontosabb szempont: Olcsóbb volt revolverre hasonlítós sütéssel ellátni a fegyvereket mint a revolverre kiképzett rend?röket átképezni az új sütésre.Bizony a tengeren túlon a rend?rök l?kiképzése nagyon fontos dolog.

Én a GLOCK 17esembe szintén azonnal beszereltem a minuszos vezérl?rugót meg az extended szánakasztót.A tárkioldó lehetne kicsit hosszabb ,de így is megfelel.Hátránynak mondják sokan a glock gyári irányzékát és állítólag a sportlöv?k is mind kicserélik fémre mert a m?anyag törik.Nálunk viszont senki nem törte még él és úgy vagyok vele majd ha letröm veszek másikat de addig nem.Az állítható irányzékon gondolkodtam még,de végül nem vettem és mint kiderült nem is kell úgy jó a fegyver ahogy van.A legolcsóbb tundrán bányászott mamutzsírral bevont orosz vashüvelyes l?szerrel is hallál pontos a fegyver.Persze még azért meg kell szoknom ,de nekem nagyon nagyon bejön a sütés.smiley
Szerkesztette: fpeti123 - 2010.01.19 13:51
w12
Tag

Regisztrált: 04.01.10
Elküldve: 2010.01.19 12:23
Igen, a nagyobb szánakasztó nekem is kell majd, mert az originált nagyon aprócskának t?nik, a tárkioldó mérete az jó, és a triciumos irányzék is egy olyan extra ami azért jó ha van, bár igazából nem lét kérdés, az er?sebb rúgó meg úgy lesz, h kipróbálom a fegyvert, és utánna eldöntöm, h mi a kényelmes számomra.
Jól értelmeztem, h a biztositó karocska erejét is lehet szabályozni egy rúgócserével?

Bebe
Sogron
Tag

Lakóhely: Pilis
Regisztrált: 01.01.70
Elküldve: 2010.01.19 10:21
Úgy emlékszem, hogy a New York-i rend?rség amikor rendszeresítette a Glock-pisztolyokat, akkor azt tapasztalta, hogy a rend?rei nagyon sok vétlen lövést eresztettek el. Az oka az volt, hogy a Glock el?tt a legtöbb amcsi zsaru revolvereket hordott és azoknál jóval keményebben kellett belehúzni az elsüt?billenty?be, hogy elsüljön a fegyvert. Mivel ezt a problémát ki akarták küszöbölni, ezért arra kérték a Glock-ot, hogy fejlesszen ki egy keményebb elsüt?rugót. Ez lett a New York 1., majd kés?bb egy még keményebb, amit New York 2-vel jelöltek.
A saját tapasztalatom az, hogy inkább a könnyített elsütés az üdvös, mint a N.Y. variánsok. Ez persze emberfügg?, de tény, hogy mi soha nem használtunk revolvereket, azokhoz nem szoktunk hozzá.
Nekem azt tanították, hogy stesszhelyzetben az ember a l?készségének és tudásának maximum a 30 %-át tudja el?hívni. Szerintem az nem javít a dolgon, ha a szokásosnál keményebben kell belehúzni az elsüt?billenty?be. Pláne nem egy olyan hosszú és nyúlós sütésnél, mint ami a Glock-okra jellemz?. A másik oldala viszont az, hogy a keményebb sütés meggátolja, hogy idegességedben vétlen lövést l?jj, mert rángatod a fegyvert remeg? kézzel.
Szóval nekem a könnyített jött be. A fegyverre én még felrakattam egy fém tríciumos irányzékot, de a tríciumnak nem sok hasznát láttam eddig. Jó dolog persze, de mi úgyis hordunk magunknál taktikai lámpát, ami nagyjából feleslegessé teszi a tríciumot. A fém irányzék viszont jó. Van még rajta egy növelt szánakasztó, ami megint csak nagyon jó dolog. A növelt tárkioldó nem jött be, nem is használom. Beleakad mindenbe és a tokba behelyezésnél sem éppen szerencsés, ha véletlenül megnyomódik a gomb és kiesik a tár.
w12
Tag

Elküldve: 2010.01.18 22:37
Hangsúlyozom,nem próbáltam az alapot se, de a biztosítója miatt ami a ravaszban van, mindenképpen egy nagy erely? els?tést szeretnék, ezért ötlöttem ezt ki, de az is lehet h ha kipróbálom akkor szükségtelennek fogom gondolni!

Bebe
vilus
Tag

Elküldve: 2010.01.18 21:21
Ez mire jó ?
N.Y.1 -es els?t? rúgó.
Mennyivel másabb ha ez van benne ?
Nekem a gyári van asszem....van hozzá + 2 táram meg triciumos irányzék..ennyi a tuningom smiley
Ha úgy lenne pénzem ahogy nincs vennék egy újat smiley És kett? lenne smiley
w12
Tag

Elküldve: 2010.01.18 20:42
Azt hiszem nállam is a Glock 17-es lesz a nyer?, bár még nem próbáltam, de szerintem beépítem én is azt N.Y.1 -es els?t? rúgót, a nagyobb szánakasztót, meg a triciumos irányzékot.

Bebe
Sogron
Tag

Elküldve: 2010.01.18 16:55
Basszus, akkor még meg sem születtem! smiley
vilus
Tag

Elküldve: 2010.01.18 16:50
Most nézem csak..jó régi motoros vagy itt..1970-ben regisztráltál smiley
vilus
Tag

Elküldve: 2010.01.18 16:48
Sogron.

Köszönöm szépen, arra kérnélek még, hogy nem tudnál adni egy telefon számot vagy egy email címet ahol felvehetném velük a kapcsolatot. Érdekelnének az árak, a nyitva tartás és persze a pontos címük is.
Köszi szépen.....
Sogron
Tag

Elküldve: 2010.01.18 11:08
Vilus!

Mi a Bp. VI. ker. Jókai téren lév? (Oktogon mellett) pincel?térre szoktunk járni. Ez egy nagyon egyszer?, max 3 l?állásos l?csatorna. Nincsenek beforduló célok és más extrák, de legalább nem is drága a hely és nagyon barátságos. hétköznap este hatig lehet menni oda, el?zetes egyeztetés után. Csak ajánlani tudom, nekünk bevált.
vilus
Tag

Elküldve: 2010.01.17 21:29
Üdv.
Vedd a kezedbe mindegyiket és tudni fogod melyiket szeretnéd.Ez egy szerelem els? látásra smiley Bármelyiket is válaszd mindegyikkel jól fogsz járni. Ha profi vagy akkor azért,,ha lelkes amat?r akkor meg azért.
-MÁS
Van itt pár rend?r kolléga...Bp-en hova jártok gyakorolni ? Én BRFK-s vagyok ,de egyszer?en elképeszt?, hogy sem a Mexikói útra ,sem a Vágóhídra nem lehet menni gyakorolni saját önvédelmivel. Ha esetleg van BRFK-s kolléga és tudna valami okosat mondani azt megköszönném.
Egy magán l?teret ismerek "GUNMASTER" de ott sajnos csak 17-óra után lehet menni én meg vidéki vagyok.
Kösz mindenkinek

UI: Ha mégsem tudnál dönteni a G-vagy a HK közt akkor Glock 17-est vegyél...smiley
Nem bánod meg...hidd el...itt senki sem bánta még meg smiley
Orion
Tag

Felhasználó avatara

Regisztrált: 01.07.07
Elküldve: 2010.01.17 11:09
Nálam is alapus fejfájást okozott, hogy Hk, vagy Glock. Kikértem az összes kollégám, ismer?söm véleményét. Az arány kb 50-50% lett. Azután mivel így nem sikerült döntenem, következett az ár. És most jön a nem semmi: Budapesten nem tudtam volna HK-t venni, mert ahol kérdeztem ott az összes olyan értékesít?, aki árulhatott volna ilyen l?fegyvert az szabadságon volt. Ezek után próbáltam meg Glockot venni. Itt még a bolt is zárva volt. De mivelt volt vásárlási engedélyem, telefonos egyeztetés után a tulajdonos KINYITOTTA az amúgy zárva lév? üzletét. A szabadságát megszakítva is roppant türelmes volt, részletesen ismertette a fegyver jellemz?it, szét és összeszerelését. Elmondta, hogy szinte bármilyen alkatrész van raktáron, és hogy kisebb javításokat azonnal elvégeznek. Ezt kés?bb meg is tapasztaltam, amikor a m?anyag irányzékokat cseréltettem fémekre. Azóta rengeteget gyakorlok a 17-esemmel, járok a Glock kupákra, és rendkívül meg vagyok elégedve a fegyverrel. És akkor a garanciákat még nem is említettem ami az oldalbordámhoz jár (a feleségem szerint a pisztoly az, nem is ?). Ezt még el kellet mondani a Glockról.
w12
Tag

Elküldve: 2010.01.16 23:06
Köszönöm szépen a szakszer? hozzászólásodat!!!
Egyre szimpibb a Glock smiley

Bebe
Sogron
Tag

Elküldve: 2010.01.16 12:00
Szia!

Szintén rendvédelemben dolgozom, így szerencsére találkoztam már közelr?l a HK USP-vel is. Mikor fegyvert vásároltam, akkor eléggé körbejártam ezt a témát, hiszen bennem is felmerült, hogy a HK-t, esetleg egy Walther P99-et veszek. A SigSauer szóba se jöhetett az ára miatt, a Steyr pedig ronda, mint egy busz.
Szóval mikor megnéztem a fegyverek tulajdonságait, én is arra jutottam, hogy közel azonos eszközök. Megbízhatóak, pontosak, strapabíróak. Csakhogy ekkor hívta vissza a Walther a P99-eseket az osztrák rend?rségt?l szériahiba miatt, úgyhogy nálam is a HK és a Glock maradt. Rend?rként lehet?ségem nyílt mindkett?t kipróbálni a l?téren és megint csak arra jutottam, hogy elhanyagolható a különbség. Mind a kett? fegyver a középkategória legjobbjai közé tartozik. Itt a középkategóriát ne pejoratív értelemben vedd, hiszen pl. egy SigSauer P226 X5-al, vagy egy Peter Stahl pisztollyal természetesen nem versenyezhetnek.
Ami a HK mellett szól, az a DA/SA elsüt?szerkezet. Nem azért mert az jobb, hanem mert könnyebb megtanulni vele l?ni. Nincs meg a Glock-os nyúlós sütés. Viszont az is igaz, hogy ha megtanulsz egy Glock-al l?ni, akkor mindennel fogsz tudni. A design természetesen embert?l függ?, de tény, hogy a legtöbb embernek jobban is tetszik a HK. A Glock egy k?kemény kombatfegyver, ami mindenhol m?ködik és soha nem hagy cserben. A HK-nál azért már kötöttek kompromisszumot a design és a l?szerigénytelenség között. Az sem elhanyagolható el?ny a HK-nál, hogy teljesen kétkezes a fegyver és acéltest? tárai vannak. Na meg cserélhet?ek és variálhatóak a markolatpanelek rajta.
Ami viszont a Glock mellett áll, az a nagyobb tárkapacitás, a l?szer - és szennyez?dést?rése, valamint többek között a szenzációs markolati ergonómia. El?nye még a HK-val szemben a Safe Aciton biztosítórendszer és az a tény, hogy kb. fele annyi alkatrészb?l áll, mint a HK USP. Azért az nem mindegy, hogy mennyi kütyü tud elromlani egy fegyverben.
Na most jön az, ami szerintem el fogja dönteni nálad is a kérdést, ahogyan nálam eldöntötte:
A két fegyver ára közel azonos. Nincs nagy különbség. Viszont a kiegészít?k és alkatrészek árában annál inkább!!! Csak hogy egy példát mondjak, a Glock 17-eshez egy standard tár kb. 3500 Ft. A HK-hoz egy standard tár több mint 15000 Ft. Ez minden más alkatrészben is megnyilvánul. Én pl. a gyári irányzékot lecseréltettem néhány éve a Glock 17-esemen fém, tríciumos irányzékra. Akkor ez nekem 25000 Ft-omba került. A kapitányságon dolgozó egyik srácnak, akinek HK USP-je van, nagyon megtetszett a dolog és ? is le akarta cserélni az irányzékát. Neki közel 80000 Ft-ba került volna. Maradt tehát a réginél.
Szóval a két fegyver között nem technikai, vagy tudásbéli különbség van, hanem az alkatrészek és kiegészít?k ára tér el nagyon.

Remélem segítettem valamennyit.
w12
Tag

Elküldve: 2010.01.14 17:34
Üdv Mindenkinek!
Rendvédelemben dolgozom, és most készülök fegyvert vásárolni. "nagy" dilemmám ezzel kapcsolatban az: Glock 17 vagy Heckler und Koch USP, még nem sikerült d?l?re jutnom, de azt tudom, hogy mind a kett? kíváló fegyver. Igaziból közel azonos képesség?eknek t?nik a két márka, noha szerkezetük különböz? és valószinüleg sosem kerülök olyan helyzetbe, hogy képességeik határait feszegethessem (hála istennek) De mégis, talán hiúságból is de a legjobbat szeretném. Akinek van véleménye tapasztalata a Hk-val az ne tartsa magában smiley Persze tudom hogy ez egy Glock Fan fórum, de azért mégis.
Üdv: W12
Szerkesztette: glock - 2010.01.15 17:59
Oldal: 3 / 4 < 1 2 3 4 >
Ugrás a fórumra:
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztrált?
Kattintson ide !

Elfelejtette jelszavát?
Kérjen újat itt.
Pisztoly típusok

Szavazás

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Hartai099
2024.09.08 12:32
Vannitt valaki? 19x lecseréltem 19x et 45MOS+ Holosun SCS.. csoda fegyver. Tűpontos

Kalashnikov
2023.12.28 09:52
Nyugodjék békében! Remélem a cég további működését ez nem befolyásolja. Kalashnikov (akinek három glock-ja van)

GlockMogyi
2023.12.28 09:24
Üdv! Sajnálatos hír…Elhunyt Gaston Glock Úr😢Köszönjük a szerzeményét!!!

Hartai099
2023.12.13 18:28
Sziasztok újra itt 13 éve volt glock 19 esem.. most vettem wgy 19x et nagyon jó a cucc 😘

GlockMogyi
2023.01.25 14:34
Üdv! Valakinek 17 vagy 19 eladó van esetleg?

FoxCruel
2023.01.17 21:46
Üdv ! Glock 44-est vennék ! Tel.: 06-20-5150104

FoxCruel
2022.11.08 22:10
Miért nem lesz/volt ha meg szabad kérdezni? smiley

glock
2022.11.08 14:06
Sajna nem lesz!

Kalashnikov
2022.09.08 12:31
Üdv! Idén lesz Glock kupa?

FoxCruel
2022.09.04 22:56
Üdv ! Idén lesz Glock kupa ?

newman
2021.10.02 21:20
Üdv! Idén lesz Glock kupa?

GlockMogyi
2021.07.02 22:11
Üdv! 2021 Glock kupa???

anti
2020.07.29 22:08
Sziasztok! Valaki tud ajánlani Glock 17-hez megfizethető IPSC tokot? És hol rendelhetem meg? Köszönettel a segítséget!

Tomi Glock
2020.01.13 14:44
Van raktáron. Kérlek hívd a boltot a 24 / 465 373-on

theeba
2020.01.04 20:03
Üdvözlet! G41 Gen4 várható e a közeljövőben, ha igen, milyen árban lesz a 34-hez képest?

glock
2019.12.24 15:25
Szia Olivér! Sajnos nem lesz olcsó! IWA magasságában lesz hozzáférhető, jelezzük a glockshop.hu oldalon is!

olivers
2019.12.22 14:16
Sziasztok! A glock44-re mikortol lehet előfizetni? Illetve mikor várhato az érkezése? Ha van info én jelentkeznék az árával amint lehet! Kérem üzenjetek ha tudtok vmi biztatot!

p-worm
2019.09.23 18:14
Köszi Ördi!

hundevil
2019.09.23 17:34
https://drive.google.com/
drive/folders/1puewvJebHm
aIDCus_-pJbJZvykHaaoKP?fb
clid=IwAR0Tq7MMXjkdigYuvh
roYfBYVMV1MFMmCHb5ptDxYek
pXU1j6TcNQvVnatA szívesen smiley

dobrosig