Navigáció
Verseny
Szabályzat

A GLOCK-ról
Cégtörténelem
Filozófiánk
Safe Action rendszer
Biztonsági rendszer
Tartóssági teszt
Egyszerű felépítés, megbízható működés

Cikkek
Rendezvényeink
Részvételünk rendezvényeken
Kiállítások

Termékek
Kézifegyverek
Tartozékok
Kések és E-Tool
Felszerelés, Ruházat

Archívum
Hírek archívum
GLOCK Kupák

Aktivitás
Fórum
Feliratkozás a hírlevélre

Linkek
GY.I.K.
Szabályzat
Véletlen kép

2007.09.29.-én GLOCK CUP 2007 III. galéria
Pontos időoff
Eseménynaptár
Január
KeSzCsSzoVa
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Bejegyzés
Kattints ide a többiért
Következő öt bejegyzés
Mai névnapos
Ma 2025. január 13. hétfő,
Veronika napja van.
Holnap Bódog napja lesz.
Legutóbbi látogatók
sosek 1 hete
sagizoltan001 4 hete
barkogy 4 hete
Peti859 7 hete
JohnKramer 7 hete
cappie 8 hete
feketszol 9 hete
vonsipi10 hete
mohaga7613 hete
gyzhun13 hete
Fórumtéma megtekintése
MZERO.EU, GLOCK.HU | Glock fegyverek és lövészek | Cseveg?
Oldal: 2 / 2 < 1 2
Szerző RE: Fegyvertartási.
Eddy
Tag

Regisztrált: 13.03.10
Elküldve: 2010.03.19 18:25
csopvez írta:
Hát, igen! Ez tényleg nagy ellentmondás! A hátterében valószín?leg az emberek élethez, és egészséghez való alkotmányos joga áll, még akkor is, ha mondjuk egy fegyveres támadóról van szó. Neki sem lehet a támadásánál "aránytalanul" nagyobb sérülést okozni. A könnyen gombásodó l?szerek légbuborékokat hoznak létre, amelyek stop hatáson túl mutató egészségkárosodást okozhatnak, ha bejutnak a véráramba (hajszálerek elzáródhatnak, ami a tüd?ben, szívben, agyban nem jó). A köpeny nélküli lövedékek, viszont a célban teljesen szétesnek, ami szintén nem egészséges.

Szerintem sokkal veszélyesebb egy olyan lövedék ami átrepül a támadón mivel még több mögötte lév?n is áthatol könnyedén ( "stop hatása csekély de áthatok 4-5 terhes anyukán is" ).
Szerkesztette: glock - 2012.04.05 21:33
vilus
Tag

Lakóhely: Dunaújváros
Regisztrált: 09.09.09
Elküldve: 2010.03.18 19:48
Hááát ebben teljesen igazad van.........de ha vadászengedélye lett volna valamelyik csávónak aki kil?tte a spanyolokat valszeg most a vadászok lennének a célkeresztben.
Orion
Tag

Felhasználó avatara

Regisztrált: 01.07.07
Elküldve: 2010.03.18 19:24
Ez természetesen jogos is. Viszont: miért kell így kiragadni a l?fegyverek egyik "kategóriáját"? Vadászpuskát ugyanúgy csak vadászatra lehetne használni, mint a sportfegyvert sportra. Azt mégsem kell a vadásztársaságnál tárolni, ahhoz mégsem csak vadászatnál férhet hozzá a vadász. Lehet, hogy több politikus vadász van mint sportlöv? ?! Én inkább az elvet vitatom, és csak másodsorban a megvalósítást. Ugyanis ennek szellemében vadászpuskám lehet otthon (olyan is amivel a cigányokat l?tték le a nyáron), viszont sportpisztolyom nem !
Szerkesztette: Orion - 2010.03.18 20:58
Sogron
Tag

Lakóhely: Pilis
Regisztrált: 01.01.70
Elküldve: 2010.03.18 19:03
Persze, ölni bármivel lehet, de ezzel az er?vel be lehetne tiltani szinten minden tárgyat, ami kicsit is keményebb a csontnál, s?t még a járm?veket is! A l?fegyvereket azért veszi szigorú szabályozás alá a törvény, mert azt csak és kizárólag az élet kioltására hozták létre. Nincs más funkciója, nem lehet másra felhasználni.
Orion
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010.03.16 22:06
A nyaki vagy a combartériád, a tüd?det, netén a szívedet meg lehet szúrni egy 8 cm élhosszúságú késsel? Mert ilyet hordhatsz magadnál. Elöltölt?s fegyvert még a neten is rendelhetek. És azokat tényleg nem seregélyriogatásra találták ki. Ha a késes hasonlat még mindíg sántítana. Ha valaki ölni akar, akkor annak arra a rövid id?re, amíg véghezviszi a cselekményt teljesen mindegy ,hogy hordhatja-e, avagy sem a fegyverét. A lényeg, hogy tud venni. Elnézésüket kérem az ilyen fegyverek szerelmeseinek!
Szerkesztette: Orion - 2010.03.17 14:50
Sogron
Tag

Lakóhely: Pilis
Regisztrált: 01.01.70
Elküldve: 2010.03.16 19:10
A jogszabály nem jó, ezt tudjuk. Viszont a kést példának felhozni hibás, hiszen azt is szabályozza a törvény, hogy az ember hordhat-e magánál olyan kést, amely a mindennapi háztartási vagy magánhasználaton túlmutatva direkt a másik emberben okozott sérülés kiváltására lett kifejlesztve. Tehát nem hordható olyan kés, amelynek a pengehosszúsága a 8 cm-t meghaladja, a támadó pengejelleg? kés, a francia kés, a pillangókés, a rugósbicska, stb. Ugyanaz a helyzet tehát, mint a fegyvereknél. Hordhatsz légpisztolyt, gumilövedékes pisztolyt, vagy gázpisztolyt (tudom, ezek közül van amelyiket be kell regisztráltatni), de nem hordhatsz és tarthatsz éles l?fegyvert, amelyet kizárólagosan arra fejlesztettek ki, hogy életet vegyen el! Ez a mai magyar szabályozás lényege... még akkor is, ha az elv hibás.
vilus
Tag

Elküldve: 2010.03.16 11:45
Azt hiszem , hogy nálunk még sok 10 évnek el kell tellenie ahhoz hogy megkérdezzék azokat is akik kompetensek az ügyben. Én is azt mondom egyeztetni kell és közösen kidolgozni a megoldást. Talán egyszer majd eljön az ideje annak is hogy felel?s kormánya legyen ennek az országnak ! Addig meg ......
Orion
Tag

Felhasználó avatara

Elküldve: 2010.03.15 23:50
Ez is igaz. Viszont hány embert öltek meg tavaly késsel? Mégsem kell KÉZZEL meg villával enni. Ha kimondjuk, hogy nem értenek a törvényalkotók valamihez, akkor miért alkotnak róla jogszabályt? Emiatt vannak mindenféle tanácsadók ( amióta világ a világ) akik segítenek a törvényalkotásban (kormányzásban), ki kellene kérni a véleményüket nemcsak a "népszer?séget" meglovagolva vagdalkozni. A demokrácia lényegéhez tartozik az is, hogy felel?sséggel döntök. Ha nem értek valamihez akkor beszélek olyan emberekkel, szervezetekkel, akik az adott kérdésben járatosabbak mint én. Már a demokrácia "feltalálóinál" is volt vének tanácsa akik segítettek a vitás kérdések eldöntésében. Manapság talán az alkotmánybírósághoz kellene fordulni.....
vilus
Tag

Elküldve: 2010.03.15 21:59
Olyan jogszabályt ami mindenkinek tetszik nem lehet csinálni !
Nem mondom hogy ez jó.....bizonyos értelemben nem is várhattunk más reakciót az államtól, nem értenek hozzá, egyeztetni nem akarnak másokkal, de betartani majd nekünk kell.
A sportlöv?ket nem bántani akarom....de azért tegye a szívére a kezét sok közülük és mondja hogy soha máshova nem vitte csak a lakás meg a l?tér közt ! Ismerek én is párat itt felénk......viszik össze-vissza. Tudom hogy ezek miatt a többi károsul, mert általánosítanak az emberek mint ahogy én is teszem sokszor, de valami megoldás csak kell. Eleve baromság külön sportlövész engedély meg önvédelmi, ha valakinek van fegyvere akkor az fegyver, nincs szerintem IPSC Glock meg sima.Fegyver van és kész.
csopvez
Tag

Regisztrált: 27.08.09
Elküldve: 2010.03.15 19:07
Hát, igen! Ez tényleg nagy ellentmondás! A hátterében valószín?leg az emberek élethez, és egészséghez való alkotmányos joga áll, még akkor is, ha mondjuk egy fegyveres támadóról van szó. Neki sem lehet a támadásánál "aránytalanul" nagyobb sérülést okozni. A könnyen gombásodó l?szerek légbuborékokat hoznak létre, amelyek stop hatáson túl mutató egészségkárosodást okozhatnak, ha bejutnak a véráramba (hajszálerek elzáródhatnak, ami a tüd?ben, szívben, agyban nem jó). A köpeny nélküli lövedékek, viszont a célban teljesen szétesnek, ami szintén nem egészséges.
Eddy
Tag

Elküldve: 2010.03.15 18:05
Hát sajna a itt a fegyverre vonatkozó szabálykos ostobák és csak egyre rosszabbak lesznek.Nekem a kedvendem még mindíg az h önvédelemre csak a "céllöv?" lövedékek, céllövésre meg a kifejezetten önvédelemre fejlesztett töltény van engedélyezve.Pontosabban kifejezve: Önvédelem:teljes köpenyes és soft point lövedékek.Céllövés: halo point.
csopvez
Tag

Regisztrált: 27.08.09
Elküldve: 2010.03.14 19:33
vilus írta:
[b]A sport lövészeket nem értem.......mért akarja hazahordani ? Tárolja a l?téren lezárt acél kazettában, vagy minek kell neki otthonra l?szer ? Adjon a l?tér hozzá.

Azért is akarják a sportlöv?k otthon tárolni a fegyverüket, mert (aki tényleg eredményeket akar elérni) az:
1, A sportoló a saját fegyverét óvja, nem akarja, hogy mások l?jenek vele a távollétében (mivel klub fegyverrel nem lehet hosszútávon versenyezni);
2, Tuningolni, javíttatni szeretné. Ugye a fegyvermester nem fog kimenni a klubba a sportoló fegyveréért.
3, Ha több napos versenyre szeretne menni, akkor minden nap le kellene adni az egyesületi tárolóhelyen? Meg különben is. Miért ne dönthetném el péntek este, hogy én szombaton versenyezni akarok vidéken. L?téri tárolásnál senki nem fog felkelni a versenyz? kedvért hétvégén hajnalban, hogy kiadhassa neki a saját fegyverét. Ez nonszensz.
4, Van száraz gyakorlás (el?vétel, tárcsere, célzás, elsütés, stb.) is. Napi fél óra száraz gyakorlásért nem fog senki keresztül utazni a városon, vagy azon túl, valami vidéki l?térre.
5, Semmi nem tiltja, hogy a hét 7 napján ne mehessen el a versenyz? 7 l?térre l?ni, ha neki valamiért az jó. Ha nincs saját l?szere, nem biztos, hogy adott l?téren tud venni, mondjuk egy különlegesebb l?szer tekintetében. Vagy mi lenne egy magasabb kategóriás versenyen?! 100-150 versenyz?, fejenként min. 100-as lövésszámmal. Elég komoly készlettel kellene rendelkezni a szervez?nek. Azt hiszem ezt egyik verseny szervez? sem vállalná fel szívesen.

Szerintem. De, ha valaki másként érzi az írja meg.
BlackMagic
Tag

Regisztrált: 12.02.10
Elküldve: 2010.03.14 19:01
Eddy írta:
Hát igen ahogy már máshol is utánaérdekl?dtem rájöttem h esélyem sincs önvédelemre fegyverhez jutnom legálisan.Nem értem, hogy lehet ennyire feleslegesen túlbonyolítani valamit.Amugy elképeszt?, hogy milyen ostobán vannak megszerkesztve ezek a jogszabályok.Egy szebbnapon talán majd sikerül megértenem vagy normális szabályokat alkotnak h legálisan lehessen önvédelmi élesem...

S?t néha a pk.-k is akkora madarak, hogy lövésük sincs mit írnak- vagy nem írnak alá. smiley
Eddy
Tag

Elküldve: 2010.03.14 11:41
Hát igen ahogy már máshol is utánaérdekl?dtem rájöttem h esélyem sincs önvédelemre fegyverhez jutnom legálisan.Nem értem, hogy lehet ennyire feleslegesen túlbonyolítani valamit.Amugy elképeszt?, hogy milyen ostobán vannak megszerkesztve ezek a jogszabályok.Egy szebbnapon talán majd sikerül megértenem vagy normális szabályokat alkotnak h legálisan lehessen önvédelmi élesem...
vilus
Tag

Elküldve: 2010.03.14 11:17
Én azt mondom hogy nem árt átgondolni a fegyvertartási törvényt.
Én könnyebben megadnám az esélyt rá hogy legyen önvédelmije annak aki szükségét látja, de ha ezzel visszaél, 20 év börtön. Minden egyes fegyverrel rendelkez? embert?l új lenyomatot kérnék, hozzá a fegyver csövér?l lenyomatot, egy magról így könnyedén megállapítható lenne kinek a fegyveréb?l származik. A sport lövészeket nem értem.......mért akarja hazahordani ? Tárolja a l?téren lezárt acél kazettában, vagy minek kell neki otthonra l?szer ? Adjon a l?tér hozzá.....most biztos kiütöm a biztosítékot ezzel pár embernél.....de a WRC-t is tréleren viszik a Rallyra.
sanyag
Tag

Regisztrált: 10.03.10
Elküldve: 2010.03.13 13:48
sportlövészetre legfeljebb három darab hosszú és kett? darab rövid l?fegyver, valamint ezekhez tartozó l?szer megszerzése és tartása annak a sportolónak engedélyezhet?, aki igazolt, az országos sportági szakszövetség által kiadott, érvényes versenyengedéllyel rendelkez? min?sített sportlöv? és rendszeres sporttevékenysége alapján a saját tulajdonú l?fegyver tartását az országos sportági szakszövetség javasolja.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------
A l?fegyver, gáz- és riasztófegyvert tartó személy

a) lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön - ha jogszabály eltér?en nem rendelkezik - vadászl?fegyverét vagy sportl?fegyverét csak ürítve, tokban, sportcélú rövid l?fegyverét üres tárral, a fegyver, a tár és a l?szer elkülönített csomagolásával, zárt dobozban vagy egyéb zárt tárolóeszközben szállíthatja;

smiley lakott területen, közterületen, nyilvános helyen, közforgalmú közlekedési eszközön önvédelemre, személy- és vagyonvédelemre engedélyezett rövid l?fegyverét, fegyvertartási engedély esetén gáz- és riasztófegyverét betárazva, a véletlen elsülés ellen biztosítva, - a személy- és vagyonvédelemre engedélyezett rövid l?fegyver kivételével - rejtve viselheti;

c) fegyverét nem szállíthatja, nem viselheti és nem használhatja szeszes italtól befolyásolt állapotban, illetve, ha szervezetében kábítószer, illetve pszichotróp anyag van;

d) a fegyverét kizárólag ürített állapotban, olyan helyen tisztíthatja, ahol más személy életét és testi épségét nem veszélyezteti;

e) a l?fegyver szállításakor, viselésekor és használatakor köteles a l?fegyvertartási engedély meglétét igazoló hatósági igazolványt, illetve gáz- és riasztófegyver viselésekor a fegyvertartási engedély meglétét igazoló hatósági igazolványt magánál tartani;
sanyag
Tag

Regisztrált: 10.03.10
Elküldve: 2010.03.13 13:46
önvédelmi célra rövid l?fegyver és l?szer megszerzése és tartása annak engedélyezhet?, aki bizonyítja, hogy élete, testi épsége - t?zfegyverrel elhárítható veszélyhelyzet fennállása miatt - fokozott védelmet igényel.

(2) Önvédelmi célra kett? darab rövid l?fegyver megszerzése, tartása engedélyezhet?.

26. § (1) E rendelet eltér? rendelkezése hiányában l?fegyver megszerzésére és tartására engedély csak akkor adható, ha a kérelmez? személy

a)

smiley külön jogszabályban meghatározottak szerint a l?fegyver tartásához el?írt egészségi alkalmasságát igazolja;

c) külön jogszabály szerint a l?fegyver tartásához szükséges elméleti ismereteket és gyakorlati jártasságát igazoló vizsgát tesz és a vizsgabizottság megítélése szerint a l?fegyver biztonságos kezelésére és használatára képes;

d) a l?fegyver, l?szer tárolásának e rendeletben meghatározott feltételeivel rendelkezik.

(2) Az (1) bekezdés c) pontjában meghatározott vizsgáért díjat kell fizetni.
Szerző Fegyvertartási.
Eddy
Tag

Elküldve: 2010.03.13 10:29
Bocsi h ide írok de láttam h ezt a topic-ot sokan nézik.
Az érdekelne, hogy ha viselni szeretnék egy ilyen gyönyör? Glock-ot akkor hol mennyiért milyen stb. engedéjt kell szereznem.(gondolom fegyvertartásit de az hogy is m?ködik ?).És ha megvan a fegyvertartási akkor hol lehet nállam a fegyver, betárazva vagy nem stb.
El?re is kösz mindenkinek smiley
Oldal: 2 / 2 < 1 2
Ugrás a fórumra:
Bejelentkezés
Felhasználónév

Jelszó

Még nem regisztrált?
Kattintson ide !

Elfelejtette jelszavát?
Kérjen újat itt.
Pisztoly típusok

Szavazás

Szavazáshoz be kell jelentkezni
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezni

Hartai099
2024.09.08 12:32
Vannitt valaki? 19x lecseréltem 19x et 45MOS+ Holosun SCS.. csoda fegyver. Tűpontos

Kalashnikov
2023.12.28 09:52
Nyugodjék békében! Remélem a cég további működését ez nem befolyásolja. Kalashnikov (akinek három glock-ja van)

GlockMogyi
2023.12.28 09:24
Üdv! Sajnálatos hír…Elhunyt Gaston Glock Úr😢Köszönjük a szerzeményét!!!

Hartai099
2023.12.13 18:28
Sziasztok újra itt 13 éve volt glock 19 esem.. most vettem wgy 19x et nagyon jó a cucc 😘

GlockMogyi
2023.01.25 14:34
Üdv! Valakinek 17 vagy 19 eladó van esetleg?

FoxCruel
2023.01.17 21:46
Üdv ! Glock 44-est vennék ! Tel.: 06-20-5150104

FoxCruel
2022.11.08 22:10
Miért nem lesz/volt ha meg szabad kérdezni? smiley

glock
2022.11.08 14:06
Sajna nem lesz!

Kalashnikov
2022.09.08 12:31
Üdv! Idén lesz Glock kupa?

FoxCruel
2022.09.04 22:56
Üdv ! Idén lesz Glock kupa ?

newman
2021.10.02 21:20
Üdv! Idén lesz Glock kupa?

GlockMogyi
2021.07.02 22:11
Üdv! 2021 Glock kupa???

anti
2020.07.29 22:08
Sziasztok! Valaki tud ajánlani Glock 17-hez megfizethető IPSC tokot? És hol rendelhetem meg? Köszönettel a segítséget!

Tomi Glock
2020.01.13 14:44
Van raktáron. Kérlek hívd a boltot a 24 / 465 373-on

theeba
2020.01.04 20:03
Üdvözlet! G41 Gen4 várható e a közeljövőben, ha igen, milyen árban lesz a 34-hez képest?

glock
2019.12.24 15:25
Szia Olivér! Sajnos nem lesz olcsó! IWA magasságában lesz hozzáférhető, jelezzük a glockshop.hu oldalon is!

olivers
2019.12.22 14:16
Sziasztok! A glock44-re mikortol lehet előfizetni? Illetve mikor várhato az érkezése? Ha van info én jelentkeznék az árával amint lehet! Kérem üzenjetek ha tudtok vmi biztatot!

p-worm
2019.09.23 18:14
Köszi Ördi!

hundevil
2019.09.23 17:34
https://drive.google.com/
drive/folders/1puewvJebHm
aIDCus_-pJbJZvykHaaoKP?fb
clid=IwAR0Tq7MMXjkdigYuvh
roYfBYVMV1MFMmCHb5ptDxYek
pXU1j6TcNQvVnatA szívesen smiley

dobrosig