Szerző |
RE: L?szer |
paksai
Tag
Regisztrált: 16.06.07 |
Elküldve: 2010.02.21 20:51 |
|
|
Sziasztok!
Önvédelemre ki milyen l?szert ajánlana amit még lehet használni is ha olyan a szituáció és nem hurcolnak meg érte?
Üdv. |
|
Szerző |
RE: Glock 19 |
fpeti123
Tag
Regisztrált: 07.05.09 |
Elküldve: 2010.01.04 19:19 |
|
|
Ne parázz.A képet isten tudja ,hogy hogy produkálták .A neten nagyon sok kemény teszt van.Nem hiszem ,hogy te tudsz olyan extrém körülményeket produkálni, hogy a glockodnak bármi baja legyen.
Szerkesztette: glock - 2010.01.09 23:11 |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Regisztrált: 04.12.08 |
Elküldve: 2010.01.04 18:33 |
|
|
Remélem ez normál használatban nem tapasztalom.
Amúgy a glockokat mióta gyártják? Mennyit bírhat a m?anyag és meddig bírhatja. Én 10 évesen vettem és most kicsit parázok a kép miatt. |
|
Szerző |
hundevil
Tag
Regisztrált: 24.08.07 |
Elküldve: 2010.01.03 23:22 |
|
|
Ha jól emlékszem a házilag töltött /itthon tilos/ .40 es l?szer produkálta a nagy vizen túl. |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2010.01.03 16:49 |
|
|
http://www.frontsight.com/Images/DamagedGlock21/Glock21FrameCloseUp_640x480.gif
remélem ami a képen van nem mindennapi eset |
|
Szerző |
glock
Adminisztrátor
Lakóhely: Szigetszentmiklós Pet?fi u. 5/a
Regisztrált: 25.04.07 |
Elküldve: 2009.10.12 10:42 |
|
|
rettenet78 írta:
Tudtok olyan oldalt, ahol részletesen tudok olvasni a különböz? l?szerek ballisztikájáról?
A gyártók weblapját keresd ott megadják az adatokat többnyire.
Pl: www.norma.cc
www.mfs2000.hu
Kurucz Miklós ct.
e-mail: kurucz@glock.hu
Web: www.mzero.eu
www.avsvision.eu
Szerkesztette: glock - 2009.10.12 10:46 |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2009.10.11 10:22 |
|
|
Tudtok olyan oldalt, ahol részletesen tudok olvasni a különböz? l?szerek ballisztikájáról? |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2009.10.11 10:21 |
|
|
Kár, hogy a törvényeink még mindig a b?nöz?ket védik, nem pedig a mögötte álló nagymamit, aki másodszemélyként élezheti a lövést!
Sajnos az egész jogrendszerünk ilyen élén a birtok és tulajdonvédelemmel, ami szinte nincs. |
|
Szerző |
RE: Re Sogron |
mikekovax
Tag
Lakóhely: Gyál
Regisztrált: 11.08.09 |
Elküldve: 2009.10.04 14:20 |
|
|
Sogron írta:
Sajnos nem megoldható hogy bármit is bemásoljak, mivel nincs róla papírom. Rend?r lévén személyesen kerestem fel az illetékest (vagyis a Fegyverrendészet osztályvezet?jét), elé tettem a l?szert és annak a hivatalos leírását (metszetrajzzal együtt) és úgy kérdeztem, hogy mi a véleménye róla. Akkor kaptam azt a választ, amit veletek is ismertettem. Azt a mondatot amit idéztem, szó szerint megjegyeztem, mert nagyon bejött nekem. A Kaliber magazin ügyvédjét viszont e-mailben kerestem meg, az a válasz megvan, amit ? küldött nekem.
Értem, viszont azt tudod, hogy mindkett? csak a te megnyugtatásodra jó, egy ítélet kihirdetésénél nem sokat dobna a latba egy idézet, amire emlékszünk, vagy egy email, ami nem a hatóság álláspontja. Az említett ügyvéd nekem is segítségemre volt már lövedék kérdésében, épp ezért használok köpeny nélküli ólomlövedéket,ami nem kap gurulatot, és (egy kis segítséggel nagyon jól) jól expandál...
megvásárolható a már említett üzletben, és relatíve olcsó.
Még egyszer mondom, hogy én lennék a legboldogabb, ha az említett Lapua l?szerr?l valakinek lenne hivatalos álláspontja, hogy engedélyezett, mert próbáltam, l?ttem vele...nagyon jó, pontos, profi l?szer, és tényleg nagyon szépen felgombásodik. Sajnos drága, de elég ha veszel egy dobozzal, két tárnyit megtartasz, a többit ellövöldözöd, hogy gyakorolj vele...
üdv
Kovács Miklós |
|
Szerző |
Sogron
Tag
Lakóhely: Pilis
Regisztrált: 01.01.70 |
Elküldve: 2009.10.04 12:18 |
|
|
Sajnos nem megoldható hogy bármit is bemásoljak, mivel nincs róla papírom. Rend?r lévén személyesen kerestem fel az illetékest (vagyis a Fegyverrendészet osztályvezet?jét), elé tettem a l?szert és annak a hivatalos leírását (metszetrajzzal együtt) és úgy kérdeztem, hogy mi a véleménye róla. Akkor kaptam azt a választ, amit veletek is ismertettem. Azt a mondatot amit idéztem, szó szerint megjegyeztem, mert nagyon bejött nekem. A Kaliber magazin ügyvédjét viszont e-mailben kerestem meg, az a válasz megvan, amit ? küldött nekem. |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2009.10.04 11:12 |
|
|
Kérlek szépen juttasd el az állásfoglalást Mr glocknak és kis közösségünk érdekében tegye hozzáférhet?vé itt a honlapon, mert szerintem ez közös érdekünk. |
|
Szerző |
mikekovax
Tag
Lakóhely: Gyál
Regisztrált: 11.08.09 |
Elküldve: 2009.10.02 20:47 |
|
|
Sogron írta:
Erre a l?szerre kértem a Pest Megyei Fegyverrendészett?l egy állásfoglalást és azt a választ kaptam, hogy még engedélyezett a használata jogos védelmi szituációban, de idézem: "minden bizonnyal a legvégs? határt képezi az engedélyezhet? l?szerek között".
Szia, ez az állásfoglalás szóban történt, vagy kaptál róla hivatalos papírt? Mert ha papír, akkor nagyon szeretnék egy másolatot róla, ha megoldható...amíg nincs baj, addig nincs baj, de én inkább ellövöldöztem l?téren ?ket, hisz ha nagyon jogilag nézzük a homorú csúcsot nevezhetjük akárminek, de az akkor is üreg marad...és mint ilyen tiltott kategória...egy ügyész, ügyvéd biztos ezzel érvelne ellened...
Szóval én lennék a legboldogabb, ha lenne róla hivatalos állásfoglalás papíron.
Egyszer már én is elhatároztam, hogy kérek egy ilyet, lefényképeztem több szögb?l, kerestem hozzá leírást, aztán sose küldtem el, hogy szakértsék meg...
üdv
Kovács Miklós |
|
Szerző |
Sogron
Tag
Elküldve: 2009.10.02 14:15 |
|
|
rettenet78 írta:
Köszönöm válaszod!
Hol tudom beszerezni a Lapua Cepp Super l?szert?
A többi gyártó hasonló kinézet? l?szere is ugyanezt tudja?
Többek között kapható a Frommer fegyverboltban, a Bp. VIII. ker. Rezs? téren. De érdemes a neten megnézni több üzletet is, mert szerintem az ottani árnál találsz olcsóbbat is. |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2009.10.02 10:38 |
|
|
Köszönöm válaszod!
Hol tudom beszerezni a Lapua Cepp Super l?szert?
A többi gyártó hasonló kinézet? l?szere is ugyanezt tudja? |
|
Szerző |
Sogron
Tag
Elküldve: 2009.10.01 19:46 |
|
|
rettenet78 írta:
mire figyeljek l?szervásárlásnál?
Milyen l?szer l?het? ki a GL 19 c-b?l? Pl látom, hogy ugyanazon gyártó a Luger l?szert több súlyban és formában kínálja. Van kerek hegy? több súlyban, valamint laposhegy?, illetve expanzív. Továbbá kérdésem lenne, hogy önvédelemre melyik engedélyezett súlyú gyártmányú és tipusú l?szer lenne a legjobb.
Köszönöm a válaszotokat.
A Glock 19. a 9x19 mm Luger kaliber? l?szert tüzeli. Ezen nem változtat az sem, hogy kompenzátoros, vagyis "C" kivitel. A Glock-ok jellegzetes jó tulajdonsága ugyanakkor, hogy nem érzékenyek a l?szerre, tehát a forgalomban lév? valamennyi ilyen kaliber? l?szert gond nélkül fel tudják használni. A l?szer súlya a becsapódáskor fellép? hatásfokát, romboló erejét változtatja, hiszen pl egy nehezebb l?szer nem ugyanolyan sebességgel repül, mint a könyebb, stb. A súlynál pl. érdekes lehet, hogy a 8 g-os lövedékkel szerelt az általános napjainkban, de lehet kapni 7,5 g-os lövedékkel szereltet is. Ennek az az oka, hogy vannak még forgalomban olyan fegyverek, amelyeket a 7,5 g-os l?szerekhez készítették (pl. Mauser P08 "Luger" ). Csak javasolni tudom, hogy a Wolf nev? orosz gyár l?szereit soha ne tedd bele a fegyveredbe, ugyanis ez a cég szemernyit sem ad arra, hogy tartsa a nemzetközileg el?írt l?portöltet és kaliberezési méretszabványt. Személy szerint már láttam G19-est cs?dudorral, a Wolf l?szer miatt. Önvédelemre javaslom, hogy vegyél Lapua Cepp Super l?szert. Figyelj, hogy nehogy összekeverd a Lapua Cepp Extra l?szerrel, mivel annak a használata nem engedélyezett. A Cepp Super egy teljesköpenyes, ólommagvas l?szer, aminek a hegye speciális homorú kiképzés?, valamint a rézköpenyben több kikönnyítés is található. Ezzel el lehet érni, hogy szilárd tárgynak ötközve úgy menjen át rajta, ahogy azt pl. egy MFS lövedék teszi, él? szövetben viszont hamar megáll és sokkal nagyobb sokkhatást ér el. A gyári adatok szerint egyébként az MFS l?szer (ha csontot nem ér) 70 cm-nyi él? szöveten képes áthatolni. A Cepp Super ennek ellenére max 35 cm-nél megáll. Vagyis kizárólag azt az embert sebesíti, akit kell, nem megy át rajta és nem sebzi meg a mögötte állókat. Személy szerint agyagfalon próbáltam ezt ki. Az MFS l?szer lövedékét 11 cm mélyr?l szedtem ki a falból úgy, hogy a lövedék nem deformálódott. A Lapua Cepp Super lövedékét ugyanebb?l a falból (ugyanonnan állva adtam le a lövést, ugyanolyan szögben) 5 cm mélyen találtam meg, ráadásul a 9 mm-r?l 13 mm-re gombásodott fel. Erre a l?szerre kértem a Pest Megyei Fegyverrendészett?l egy állásfoglalást és azt a választ kaptam, hogy még engedélyezett a használata jogos védelmi szituációban, de idézem: "minden bizonnyal a legvégs? határt képezi az engedélyezhet? l?szerek között". Ugyanezt a választ kaptam a Kaliber magazin ügyvédjét?l is. Kis szépséghiba, hogy a l?szer nem olcsó, vagyis kb. 180 Ft./db. Viszont nem is ezt kell gyakorlásra használni. Elég ha akkor van a táradban, amikor valóban önvédelmi célból hordod a fegyvert. |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2009.09.29 20:40 |
|
|
mire figyeljek l?szervásárlásnál?
Milyen l?szer l?het? ki a GL 19 c-b?l? Pl látom, hogy ugyanazon gyártó a Luger l?szert több súlyban és formában kínálja. Van kerek hegy? több súlyban, valamint laposhegy?, illetve expanzív. Továbbá kérdésem lenne, hogy önvédelemre melyik engedélyezett súlyú gyártmányú és tipusú l?szer lenne a legjobb.
Köszönöm a válaszotokat. |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2009.08.15 10:16 |
|
|
adlertag!
Én azt a véleményt írtam le amit a l?téren hallottam és különböz? emberekt?l. A te véleményed is tisztelem, mert neked ez a tapasztalatod. Egyébként nekem sem volt vele bajom, mint vásárló. Inkább azok szidták akik elakartak adni neki.
Mindenki véleménye szubjektív és a saját szemszögéb?l látja a dolgokat . |
|
Szerző |
adlertag
Tag
Regisztrált: 29.06.08 |
Elküldve: 2009.08.14 20:52 |
|
|
Én ismerem a boltot, illetve a tulajt is nagyon jól. Biztos lehetsz benne, hogy nem úgy van, ahogy leírtad. (Nem védem, nincs szüksége rá, csak tényeket mondok.) Nincs ma -f?leg vidéken- értéke a marokl?fegyvereknek. Semmi, nulla. Nincs forgalma egyáltalán.
Egyébként pedig ? használt fegyvert (bármilyet: vadász, gáz-riasztó, lég, stb.) csak bizományba vesz be, ez mindig is így volt. A tárolási költség összege fel?l érdekl?dj a városi kapitányságon.
De választhat aki leadta, hogy ott fog állni nx10 évet (árában adja le), vagy véletlenül valaki elviszi (nagyon olcsón adja le). Ez van, Magyarország, 2009, vidék. Nem a keresked? hibája, tudjuk kiké...
rettenet78 írta:
Egyébként Szolnokon vásároltam egy kertvárosi kis vadászboltban...
. |
|
Szerző |
RE: Szia |
katona30
Tag
Lakóhely: Szszmiklós
Regisztrált: 29.06.08 |
Elküldve: 2009.07.25 00:15 |
|
|
[quote]DeSolo írta:
http://www.youtube.com/watch?v=RwhLpvyXO1M&feature=related
Ez szerintem Airsoft Pistol mert az én kicsi drága 19 sem kicsit nagyobb szemb?l
Amúgy Miklós és Sanyi egy kiváló szakember . |
|
Szerző |
rettenet78
Tag
Elküldve: 2009.07.22 19:28 |
|
|
köszönöm a választ! |
|